Kuriózne poistné udalosti počas Vianoc

Vianoce patria k pokojnejšiemu obdobiu, poisťovne evidujú oveľa menej škôd aj na majetku aj na cestách. Poistné udalosti, ktoré sa v tomto období stanú sú často veľmi kuriózne, až neuveriteľné. Ponúkame vám výber tých "najlepších".


Ponúkame vám výber netradičných poistných udalostí, ktoré zaznamenali počas sviatočného obdobia poisťovne Allianz, Generali a Uniqa:

Medzi najkurióznejšie poistné udalosti patrí prípad letiacej trampolíny. Len dva dni pred Štedrým dňom sa klientovi cestou domov z nákupného centra zošmykol zo strechy auta vianočný darček – trampolína. Tá poškodila prednú časť auta a dvere vozidla idúceho za ním.

*****

Syn poistenej klientky dostal na návšteve hračku k Vianociam – umelohmotnú pušku. Klientka ju chcela vyskúšať, avšak pri neopatrnom narábaní rozbila hostiteľom televízor.

*****

Na Štedrý večer sa rodina usadila k večeri servírovanej na vzácnej starožitnej obedovej súprave, ktorú používali len na Vianoce. Len čo si nabrali jedlo, zo stropu spadol kus omietky, ktorý kompletne zničil ako jedlo, tak aj drahú súpravu.
 


Klient si kúpil živého kapra, ktorého doma preložil z vane do umývadla, aby ju mohla rodina používať. Kaprovi však začalo byť v malom umývadle tesno, vyskočil a rozbil veľké zrkadlo nad umývadlom.

*****

V období Vianoc sa stretávame aj s pádmi z rebríka či stoličiek pri umývaní okien alebo zdobení stromčeka. Práve pri zdobení stromčeka spadol klient zo stoličky a aj keď sa mu pri páde nič nestalo, skríkol tak, že vyľakal svojho psa, a ten ho pohrýzol do ramena.

*****

Klient si kúpil živého kapra, ktorého doma namiesto do vane vložil do akvária pre rybičky. Rodinu kapor v akváriu zaujal natoľko, že nešťastne akvárium rozbili a prišlo k vytopeniu ich bytu, ako aj bytu susedov o poschodie nižšie.

*****

Pri neodbornej manipulácii s pyrotechnikou prichádza k vážnym úrazom, ale aj k škodám na majetku. Poisťovňa zaznamenala prípad, keď sa vystrelená svetlica odrazila tak, že vletela oknom do spálne bytu, kde spálila posteľ s perinami, vankúšmi, dekou, ale aj ratanový obklad.


Klient dal v pivnici napúšťať vodu do vane pre vianočného kapra. Pozabudol na ňu a keď si spomenul, voda už stekala po dlažbe. Pošmykol sa na mokrej dlažbe a zlomil si lakťovú kosť. Zo zranenia sa liečil až 3 mesiace.

*****

Klient - vášnivý rybár sa vybral uloviť si vianočného kapra sám. Pri hodení udice si nešťastne zachytil háčik do očného viečka a spôsobil si reznú ranu oka.

*****

Babka počas vianočného upratovania naleštila schody špeciálnou leštiacou látkou. Jedno z vnúčat, ktoré sa počas návštevy naháňali, spadlo pri behu dole schodmi a zlomilo si zápästie. Liečenie trvalo jeden mesiac.

*****

Podgurážení mladíci oslavovali Silvestra na chate. O polnoci vyšli na verandu pozrieť sa na ohňostroj. Jeden z nich prepadol cez zábradlie a zlomil si členok.

*****

Klient si počas štedrovečernej večere zapálil voňavú sviečku položenú v keramickom tanieriku. Zaspal pri sledovaní televízie a sviečka sa pri doháraní prevrátila. Zobudil sa až na štipľavý dym, keď došlo k vznieteniu obývacej steny, stečeniu vosku na skrinky a plávajúcu podlahu a zadymeniu celého domu.

*****

Klient si na štedrý deň priniesol z kostola betlehemské svetlo a nechal ho na verande. Plameň zachytil záves a začala horieť veranda.

*****

Adventný veniec nechýba takmer v žiadnej domácnosti. Klient v domnienke, že sviečky na adventom venci uhasil, odišiel z domu. Ako sa po pár hodinách ukázalo, sviečky horeli ďalej a tak na majiteľa bytu čakalo nemilé prekvapenie v podobe horiaceho torza venca a obrusa so stolom. K uhoreniu iných kusov nábytku nedošlo, ale celý byt bol pokrytý množstvom popolčeka a kompletne zadymený.

*****

Kuriózna nehoda sa stala koncom roka aj vodičovi nákladného vozidla, ktorý v snahe prísť čo najskôr domov na sviatky a nestrácať čas v reštaurácii, rozhodol sa zohriať si jedlo na plynovom variči v kabíne vozidla. Varič však začal nečakane „štrajkovať“ a vybuchol. Menšia explózia vyrazila dvere a čiastočne poškodila interiér a zasklenie vozidla. Vodičovi sa, našťastie, nič nestalo, len sa s príchodom domov k rodine trochu omeškal.

*****

Klient vystupoval v Rakúsku zo sedačkovej lanovky a palicami zavadil o lyže vedľa sediaceho lyžiara, ktorý následne nešťastne spadol. Utrpel zlomeninu nohy a pretrhnutie krížneho väzu v kolene.

*****

Klient spadol pri lyžovačke z vleku a nešťastne so sebou stiahol aj vedľa stojacu pani, ktorá pri páde utrpela zranenia. Tá sa domáhala náhrady škody, vyšetrovaním sa nakoniec zistilo, že za pády bol zodpovedný prevádzkovateľ vleku, ktorý mal poškodenú lanovku.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk