Ambulancie ZAP podpísali zmluvy s VšZP

Zmluvy nepodpísali len štyria poskytovatelia.


Ambulancie združené v Zväze ambulantných poskytovateľov (ZAP) v pondelok podpísali zmluvy so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP). Na tlačovej besede o tom informovali generálna riaditeľka VšZP Ľubica Hlinková a výkonná riaditeľka ZAP Zuzana Dolinková.

Zväz 31. decembra 2018 informoval, že poskytovatelia podpíšu zmluvy s výnimkou štyroch z nich. Podľa Dolinkovej poskytovatelia podpísali zmluvy preto, aby zabránili zníženiu dostupnosti a kvality zdravotnej starostlivosti pre poistencov VšZP.

"Všetky podmienky, ktoré boli dnes podpísané, sú rovnaké pre všetkých ambulantných poskytovateľov," uviedla v pondelok Hlinková. Podľa generálnej riaditeľky VšZP budú nasledovať ďalšie rokovania o podmienkach k 1. júlu 2019, ktoré sa premietnu do zmlúv pre celý ambulantný sektor.

Poisťovňa požiadavke na kompenzáciu obdobia, kedy boli členovia ZAP v nezmluvnom vzťahu, nakoniec nevyhovela. Pacientom ambulancií, ktoré nepodpísali aktuálne zmluvy, bude poskytnutá akútna zdravotná starostlivosť v súlade so zákonom. Poisťovňa ich bude podľa Hlinkovej presúvať k iným poskytovateľom.

ZAP ukončil s VšZP zmluvný vzťah k 31. novembru 2018. Od 1. januára sú platné nové zmluvy, ktoré budú platné do 29. februára 2020.
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk