Poistenie auta

Blíži sa koniec roka a spolu s ním konkurenčný boj o PZP a havarijné poistky.

 
V najbližších článkoch sa budeme venovať poisteniu áut. Pozrieme sa, aké výhody ponúkajú tento rok poisťovne svojim klientom, vysvetlíme si, čo sa hradí z povinného zmluvného poistenia a na čo nám je dobrá havarijná poistka.

Viac si povieme aj o zľavách, ktoré pripravili poisťovne pre svojich klientov. Bude nás zaujímať aj to, prečo sú ceny PZP rôzne.

lista Neprehliadnite

Pár rád na záver, ako sa vyhnúť dopravným nehodám

  • Dodržujte dopravné predpisy a neprekračujte rýchlosť. Prekročenie rýchlosti vám aj tak príliš neskráti čas dojazdu. Napríklad, ak zvýšite rýchlosť z 90 km/hod na 110 km/hod, na 50 kilometroch získate približne šesť minút.

  • Počas šoférovania sa venujte výhradne iba riadeniu motorového vozidla. V žiadnom prípade sa nepokúšajte počas jazdy písať alebo čítať esemesky, či telefonovať bez použitia handsfree zariadenia.

  • Skontrolujte si osvetlenie vozidla. Svetlá do hmly používajte len v prípade hmlistého počasia. Inak takzvanými hmlovkami oslňujete protiidúcich vodičov.

  • Zvýšte opatrnosť v prípade mokrej vozovky alebo štrku, piesku, či popadaného lístia na ceste, ktoré môžu dostať vaše auto do šmyku.

  • Dodržujte dostatočný odstup od auta pred vami. V prípade mokrej cesty pri rýchlosti 50 km/hod je priemerná brzdná dráha vozidla vyše 12 metrov. K tejto vzdialenosti si však treba prirátať ešte aj reakčný čas vodiča, pri ktorom je potrebných ešte ďalších 7 až 14 metrov.

  • V žiadnom prípade nejazdite pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok.

  • Nesadajte si za volant auta, ak sa cítite ospalý. Pri dlhej jazde si doprajte prestávky.

  • Pri jazde cez lesy, polia, v okolí riek a cez úseky označené značkami "pozor zver" zvýšte opatrnosť

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Vyberáme z banky.sk