Poistenie auta

Blíži sa koniec roka a spolu s ním konkurenčný boj o PZP a havarijné poistky.

 
V najbližších článkoch sa budeme venovať poisteniu áut. Pozrieme sa, aké výhody ponúkajú tento rok poisťovne svojim klientom, vysvetlíme si, čo sa hradí z povinného zmluvného poistenia a na čo nám je dobrá havarijná poistka.

Viac si povieme aj o zľavách, ktoré pripravili poisťovne pre svojich klientov. Bude nás zaujímať aj to, prečo sú ceny PZP rôzne.

lista Neprehliadnite

Pár rád na záver, ako sa vyhnúť dopravným nehodám

  • Dodržujte dopravné predpisy a neprekračujte rýchlosť. Prekročenie rýchlosti vám aj tak príliš neskráti čas dojazdu. Napríklad, ak zvýšite rýchlosť z 90 km/hod na 110 km/hod, na 50 kilometroch získate približne šesť minút.

  • Počas šoférovania sa venujte výhradne iba riadeniu motorového vozidla. V žiadnom prípade sa nepokúšajte počas jazdy písať alebo čítať esemesky, či telefonovať bez použitia handsfree zariadenia.

  • Skontrolujte si osvetlenie vozidla. Svetlá do hmly používajte len v prípade hmlistého počasia. Inak takzvanými hmlovkami oslňujete protiidúcich vodičov.

  • Zvýšte opatrnosť v prípade mokrej vozovky alebo štrku, piesku, či popadaného lístia na ceste, ktoré môžu dostať vaše auto do šmyku.

  • Dodržujte dostatočný odstup od auta pred vami. V prípade mokrej cesty pri rýchlosti 50 km/hod je priemerná brzdná dráha vozidla vyše 12 metrov. K tejto vzdialenosti si však treba prirátať ešte aj reakčný čas vodiča, pri ktorom je potrebných ešte ďalších 7 až 14 metrov.

  • V žiadnom prípade nejazdite pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok.

  • Nesadajte si za volant auta, ak sa cítite ospalý. Pri dlhej jazde si doprajte prestávky.

  • Pri jazde cez lesy, polia, v okolí riek a cez úseky označené značkami "pozor zver" zvýšte opatrnosť

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk