Sociálna poisťovňa zverejnila kalkulačku k vianočnému príspevku

Ak dôchodcovi vianočný príspevok patrí, kalkulačka mu ukáže sumu vianočného príspevku, ako aj jeho prípadné jednorazové zvýšenie.


Sociálna poisťovňa pripravila pre dôchodcov kalkulačku na výpočet vianočného príspevku. Ako informoval hovorca poisťovne Peter Višváder, kalkulačka je prístupná na webovej stránke Sociálnej poisťovne. "Použitie kalkulačky je jednoduché. Dôchodca do nej vpíše sumu dôchodku alebo sumy jednotlivých dôchodkov, ktoré poberá," uviedol. Ak dôchodcovi vianočný príspevok patrí, kalkulačka mu ukáže sumu vianočného príspevku, ako aj jeho prípadné jednorazové zvýšenie.

Vianočný príspevok s jednorazovým zvýšením vyplatí Sociálna poisťovňa aj koncom tohto roka maximálne vo výške 100 eur. Maximálny vianočný príspevok bude rovnako ako v minulých rokoch 87,26 eura a dostanú ho tí dôchodcovia, ktorí poberajú dôchodok najviac 205,07 eura mesačne. Poberateľom dôchodkov od 205,08 eura do 572,40 eura mesačne bude patriť vianočný príspevok podľa sumy vyplácaného dôchodku v rozpätí od 87,26 eura do 21,15 eura.

Ak dôchodok alebo úhrn všetkých dôchodkov bez ohľadu na to, kto je ich platiteľom, nepresiahne dvojnásobok sumy životného minima, teda 410,14 eura mesačne, vianočný príspevok poisťovňa aj v tomto roku vyplatí v sume zvýšenej o jednorazové zvýšenie 12,74 eura. O vyplatenie vianočného príspevku netreba Sociálnu poisťovňu žiadať, vyplatí ho automaticky všetkým, ktorým naň vznikne nárok.
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk