V hmotnej núdzi bolo v auguste na Slovensku 2,85 % obyvateľov

Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov sa minulý mesiac oproti koncu júla znížil o 0,06 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,50 percentuálneho bodu.


Dávky v hmotnej núdzi dostalo na Slovensku v auguste tohto roka 69,7 tisíca osôb. Oproti koncu júla tohto roka išlo o pokles o 1,4 tisíca ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 12,9 tisíca. Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny na konci augusta tohto roka celkovo odkázaných 155,1 tisíca osôb, čo je 2,85 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov sa tak oproti koncu júla tohto roka znížil o 0,06 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,50 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Gelnica. Okres Rimavská Sobota vykázal 10,8 tisíca ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 12,79 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Revúca bolo 5 tisíc poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 12,55 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v auguste tohto roka 10,55 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,3 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je už dlhodobo v bratislavských okresoch. Minulý mesiac bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,13 % po 0,27 % ich obyvateľov, čo predstavovalo od 83 osôb v okrese Bratislava I po 310 ľudí v okrese Bratislava II. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo v hmotnej núdzi 0,21 % obyvateľov, teda 174 osôb.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk