Union poisťovňa s polročným ziskom v objeme 367 tis. eur

Hrubé predpísané poistné vzrástlo medziročne o 8,1 %.


Union poisťovňa dosiahla v prvom polroku zisk po zdanení na úrovni 367 tis. eur. V rovnakom období vlaňajška vykázala pritom stratu 39 tis. eur. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou na jej internetovej stránke, medzi hlavné udalosti roku 2018 spoločnosť zaradila vyššie poistné udalosti nad 100 tis. eur, a to v poistení motorových vozidiel, v poistení zodpovednosti, v individuálnom zdravotnom poistení, v aktívnom zaistení a v poistení majetku.

Hrubé predpísané poistné dosiahlo v prvých šiestich mesiacoch 29 mil. eur pri medziročnom náraste o 8,1 %. V neživotnom poistení zaznamenala Union poisťovňa nárast hrubého predpísaného poistného o 10,2 % oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka. Hrubé predpísané poistné tak dosiahlo sumu 24,1 mil. eur. Podarilo sa jej to podľa jej vyjadrení najmä vďaka vyššiemu objemu v poistení motorových vozidiel a majetku.

V životnom poistení hrubé predpísané poistné dosiahlo v prvom polroku hodnotu 4,8 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje zníženie o 1,2 %. Pokles je spôsobený podľa vyjadrení firmy najmä stratégiou spoločnosti obmedziť ponuku investičných produktov.

V minulom roku vykázala Union poisťovňa stratu 1,02 mil. eur. Rok predtým bola v strate 894 tis. eur. Ako ďalej uviedla firma vo výročnej správe, hrubé predpísané poistné vlani medziročne vzrástlo o 7,9 % na 53,1 mil. eur. Pozitívny výsledok v cestovnom poistení a poistení zodpovednosti však podľa vyjadrení spoločnosti nestačil na negatívny výsledok v poistení motorových vozidiel, predovšetkým v segmente flotilového poistenia.

Poisťovňa Union vznikla v roku 1992. Ponúka širokú škálu produktov životného, neživotného a individuálneho zdravotného poistenia pre individuálnych, ako aj firemných klientov. V roku 1997 sa jej majoritným akcionárom stala poisťovacia skupina Eureko, ktorá od roku 2012 pôsobí pod značkou Achmea. Jej 100-percentnou dcérskou spoločnosťou je aj Union zdravotná poisťovňa, ktorá na Slovensku vznikla v roku 2006. 

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk