Union navýši úhrady ambulantným poskytovateľom

V každom segmente sa navýšia úhrady minimálne o 10 %, v niektorých prípadoch až o 15 %.


Union zdravotná poisťovňa a Združenie ambulantných poskytovateľov (ZAP) sa dohodli na navýšení úhrad za poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Poisťovňa o tom informovala v tlačovej správe. "V každom segmente dôjde k navýšeniu úhrad minimálne na úrovni 10 %, v niektorých prípadoch až 15 %,“ spresnil predseda Správnej rady ZAP Miroslav Kotek. Podľa neho bola ponuka poisťovne akceptovateľná. „Veríme, že v ďalšom období budeme pokračovať v trende ďalšieho navyšovania a prerozdeľovania prostriedkov do ambulantného sektora, ktorého stav je v danom období doslova alarmujúci,“ dodal.

Dohoda prináša nový systém odmeňovania za plnenie ukazovateľov efektivity a kvality, ktoré súvisia s racionálnou preskripciou, návštevami lekárov, prístrojovým vybavením ambulancií, ako aj prevenciou, píše sa v správe. "Som presvedčená, že dnešná dohoda so zástupcami ambulantných lekárov prinesie pre poistencov Union zdravotnej poisťovne ešte väčšiu kvalitu, ako aj dostupnosť zdravotnej starostlivosti. Chceme, aby naši poistenci mali dostupné úplne všetko, na čo majú nárok, k čomu lekárov bude motivovať práve podpísaná dohoda," povedala členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne Elena Májeková.

Od 1. októbra poisťovňa rozšíri spektrum výkonov preplácaných nad rámec kapitácie u všeobecných lekárov pre deti a dospelých, ako aj u gynekológov. Rozširujú sa tým kompetencie primárneho sektora. Nová dohoda medzi poisťovňou a ZAP pokrýva aj rok 2019.

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk