Poisťovňa Allianz očakáva mierny rast neživotného poistenia

 V prípade životného poistenia predpokladá dosiahnutie porovnateľnej výšky celkového poistného s uplynulým rokom.

 
Allianz-Slovenská poisťovňa v tomto roku očakáva mierny nárast poistného v neživotnom poistení. V prípade životného poistenia predpokladá dosiahnutie porovnateľnej výšky celkového poistného s uplynulým rokom. Ako ďalej vyplýva z výročnej správy, minuloročné predpísané poistné bolo na úrovni 571,8 mil. eur pri raste o 3,5 %. V neživotnom poistení dosiahla firma predpísané poistné za 364 mil. eur a v životnom poistení 207,8 mil. eur.

V minulom roku dosiahla spoločnosť zisk po zdanení 71,7 mil. eur pri medziročnom poklese o 23,2 %. Spoločnosť spravovala ku koncu minulého roka 7 394 tisíc poistných zmlúv s ročným poistným vo výške 656,4 mil. eur. Náklady na poistné plnenia boli vlani vo výške 276,8 mil. eur. V rámci neživotného poistenia to bol podiel 50,39 %.

V oblasti nákladov počíta firma s negatívnym dopadom legislatívnych zmien. Ide najmä o nahradenie osempercentného odvodu z nových zmlúv neživotného poistenia daňou z poistenia. Podľa vyjadrení Allianzu má mať priamy dopad aj na celkovú ziskovosť spoločnosti. Zisk po zdanení bude podľa firmy napriek očakávaným zvýšeným nákladom na odvod z neživotného poistenia porovnateľný s rokom 2017, pričom na výšku dosiahnutého zisku môže mať výrazne negatívny vplyv uvedená nová daň z príjmov z poistenia.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

Vyberáme z poistovne.sk

Záplavy_Rudno_Allianz1

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov. Medziročne stúpol počet škôd o 185 percent, pričom povodne a záplavy spôsobili nárast škodovosti o 433 percent. Na ochranu klientov pred podpoistením Allianz aktualizuje výšku poistnej sumy nehnuteľnosti podľa vývoja cien realít.
24.04.2024
Čítať viac o Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent
policia-redakcia

Preplatí vám poisťovňa škodu na aute spôsobenú výtlkom? Ako kedy.

Slovenské cesty o výtlky nemajú núdzu. Aj keď ich každý rok opravia, objavia sa nové. Čo robiť, ak ste na jeden z nich s autom nabehli a odnieslo si to vozidlo? Preplatí vám škodu poisťovňa?
24.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Preplatí vám poisťovňa škodu na aute spôsobenú výtlkom? Ako kedy.
man-driving-in-car-interior

Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

V rámci EÚ Slovensko aktuálne patrí k piatim krajinám, ktoré majú nadpriemerný počet úmrtí pri dopravných nehodách. Kým počet obetí v EÚ klesá, na Slovensku nelichotivo rastie.
22.04.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Mobil za volantom zabíja čím ďalej tým viac ľudí. Čo nato poisťovne?

Vyberáme z banky.sk