Poisťovňa Allianz očakáva mierny rast neživotného poistenia

 V prípade životného poistenia predpokladá dosiahnutie porovnateľnej výšky celkového poistného s uplynulým rokom.

 
Allianz-Slovenská poisťovňa v tomto roku očakáva mierny nárast poistného v neživotnom poistení. V prípade životného poistenia predpokladá dosiahnutie porovnateľnej výšky celkového poistného s uplynulým rokom. Ako ďalej vyplýva z výročnej správy, minuloročné predpísané poistné bolo na úrovni 571,8 mil. eur pri raste o 3,5 %. V neživotnom poistení dosiahla firma predpísané poistné za 364 mil. eur a v životnom poistení 207,8 mil. eur.

V minulom roku dosiahla spoločnosť zisk po zdanení 71,7 mil. eur pri medziročnom poklese o 23,2 %. Spoločnosť spravovala ku koncu minulého roka 7 394 tisíc poistných zmlúv s ročným poistným vo výške 656,4 mil. eur. Náklady na poistné plnenia boli vlani vo výške 276,8 mil. eur. V rámci neživotného poistenia to bol podiel 50,39 %.

V oblasti nákladov počíta firma s negatívnym dopadom legislatívnych zmien. Ide najmä o nahradenie osempercentného odvodu z nových zmlúv neživotného poistenia daňou z poistenia. Podľa vyjadrení Allianzu má mať priamy dopad aj na celkovú ziskovosť spoločnosti. Zisk po zdanení bude podľa firmy napriek očakávaným zvýšeným nákladom na odvod z neživotného poistenia porovnateľný s rokom 2017, pričom na výšku dosiahnutého zisku môže mať výrazne negatívny vplyv uvedená nová daň z príjmov z poistenia.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk