Kooperativa vlani s predpisom poistného takmer 469 mil. eur

V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 1,7 %.




Poisťovňa Kooperativa zaznamenala v minulom roku predpísané poistné vo výške 468,7 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 1,7 %. V roku 2016 bolo totiž poistné na úrovni 460,7 mil. eur. Ako ďalej vyplýva z výročnej správy spoločnosti, čistý zisk vlani dosiahol 29,8 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to zníženie o 4,1 %.

Ako vo výročnej správe uviedol generálny riaditeľ Kooperativy Vladimír Bakeš, vývoj neživotného poistenia z pohľadu tržieb naberal počas roka na dynamike. Na raste sa výraznou mierou podieľalo podľa neho predovšetkým poistenie motorových vozidiel, a to povinné zmluvné poistenie a havarijné poistenie. Spoločnosť v tomto segmente po mnohých rokoch pristúpila k úprave cenotvorby.

Získajte vstupný bonus až 999 EUR

Slovenskí spotrebitelia sa v rámci životného poistenia orientovali primárne na pokrytie životných situácií spojených s rizikom úrazu, straty príjmu a dlhodobej práceneschopnosti. Pokračoval teda podľa Bakeša trend uzatvárania rizikových životných poistení, ktoré pokrývajú nové potreby obyvateľov. “Tie ovplyvnili aj produktové portfólio a stratégiu predaja. Produkciu výdatne podporovali aktivity smerujúce k aktualizácii životných poistení, s cieľom upraviť ich obsah a podmienky na súčasné moderné životné poistenie,” uviedol Bakeš.

Kooperativa poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group vznikla ako prvá súkromná univerzálna poisťovacia spoločnosť na Slovensku v roku 1990. Majoritným akcionárom je Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe, ktorej podiel akcií predstavuje 100 % priamo alebo nepriamo. Kooperativa je členom skupiny Vienna Insurance Group.

 

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk