NN Group dosiahla v prvom štvrťroku čistý zisk 399 mil. eur

V medziročnom porovnaní to znamená pokles o 8,4 %.




Finančná skupina NN Group dosiahla v prvom štvrťroku čistý zisk 399 mil. eur. V medziročnom porovnaní to znamená pokles o 8,4 %. Zníženie podľa vyjadrení spoločnosti odráža nižší prevádzkový výsledok a vyššie zvláštne položky, čiastočne kompenzované vyššími neprevádzkovými položkami. Prevádzkový zisk klesol o 22,9 % na 313 mil. eur, a to predovšetkým kvôli poistným plneniam z januárovej búrky vo výške 89 mil. eur.

V prvom štvrťroku 2018 sa podarilo skupine ďalej znížiť náklady o 42 mil. eur. Celkovo dosiahla zníženie nákladov o 175 mil. eur. Deklarovaný cieľ pre zníženie nákladov bol navýšený na 400 mil. eur do roku 2020, z čoho aspoň polovica má byť zrealizovaná do konca roka 2018.

V prvom štvrťroku 2018 skupina dosiahla ďalší pokrok v procese integrácie spoločnosti Delta Lloyd. “Po právnej stránke sme dokončili fúziu bánk, správcovských spoločností a životných poisťovní v Belgicku. Rebrandovanie produktov a služieb je na dobrej cesty a očakávame, že tento proces bude do konca roka viacmenej zavŕšený,” uviedol generálny riaditeľ NN Group Lard Friese.

NN Group je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 18 krajinách sveta a ponúka klientom produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok a správy investícií.

 

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk