Aegon Životná poisťovňa vlani s hrubým ziskom cez 6 mil. eur

Poisťovňa evidovala rast hrubého predpísaného poistného o viac ako 4 %. 

 

Aegon Životná poisťovňa dosiahla v minulom roku hrubý zisk v objeme 6,05 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to podľa vyjadrení spoločnosti nárast o takmer 50 %. V roku 2016 bol totiž hrubý zisk na úrovni 4,04 mil. eur. Poisťovňa evidovala rast hrubého predpísaného poistného o viac ako 4 % na 48,69 mil. eur.

Poisťovni Aegon sa darilo zvyšovať aj počet zmlúv životného poistenia, pričom ku koncu roka evidovala viac ako 95 tisíc uzatvorených zmlúv. “Vlani dosiahla spoločnosť najvyšší zisk od vstupu na slovenský trh v roku 2003. Medziročne sme zaznamenali rast počtu klientov, hrubého predpísaného poistného i vlastného imania. Počas uplynulého roka sme klientom životnej poisťovne vyplatili viac ako 4,6 mil. eur v rámci 9 200 poistných udalostí,” uviedla Dana Macková, členka predstavenstva a finančná riaditeľka spoločnosti.

Aegon Slovensko je súčasťou medzinárodného koncernu Aegon, ktorý má takmer 200-ročnú históriu a ponúka služby v oblasti poisťovníctva a správy financií. Aegon pôsobí vo viac ako 20 krajinách sveta. Na Slovensko vstúpila značka Aegon v roku 2003. Pod značkou Aegon pôsobia na slovenskom trhu štyri samostatné spoločnosti, a to Aegon Životná poisťovňa, Aegon, d. s. s., Aegon partner a Aegon Hungary Composite Insurance Closed Company Limited by Shares, pobočka poisťovne z iného členského štátu.

 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk