Union poisťovňa vykázala v minulom roku stratu cez 1 mil. eur

Negatívne výsledky spoločnosť dosiahla v poistení motorových vozidiel, predovšetkým v segmente flotilového poistenia.


Union poisťovňa vykázala v minulom roku stratu 1,02 mil. eur. Rok predtým bola v strate 894 tis. eur. Ako ďalej uviedla firma vo výročnej správe, hrubé predpísané poistné vlani medziročne vzrástlo o 7,9 % na 53,1 mil. eur. Pozitívny výsledok v cestovnom poistení a poistení zodpovednosti však podľa vyjadrení spoločnosti nestačil na negatívny výsledok v poistení motorových vozidiel, predovšetkým v segmente flotilového poistenia.

V neživotnom poistení sa firme podarilo udržať si šieste miesto na trhu, a to zásluhou rastu vo väčšine tried poistenia. V cestovom poistení evidovala spoločnosť rast hrubého predpísaného poistného o zhruba 6 %. V poistení motorových vozidiel sa firma popri orientácii na silný rast venovala aj ozdravovaniu poistného kmeňa, obzvlášť v kategórii flotilového poistenia. “Aj keď tento segment stále nemôžeme považovať za ziskový, došlo k výraznému zlepšeniu ukazovateľa škodovosti v tomto segmente,” uviedla poisťovňa.

V oblasti životného poistenia bol rok 2017 pre Union poisťovňu pozitívnym rokom. Inovatívnymi zmenami rástol predaj rizikovo orientovaných produktov a pripoistení, čo je v súlade s dlhodobou stratégiou spoločnosti. “Ďalej sa nám podarilo obhájiť líderskú pozíciu v poistení doživotných anuít z II. dôchodkového piliera, keď Union poisťovňa dokázala svojim produktom osloviť až 76 % celkového trhu,” uviedla firma.

Aj napriek týmto pozitívam niektoré výzvy, ako napríklad mierny úbytok kmeňa poistných zmlúv v dôsledku pretrvávajúcich podmienok na trhu bežne plateného životného poistenia, stále pretrvávajú. “Je potešujúce, že napriek zložitým podmienkam na trhu životného poistenia sa aj tento rok podarilo v tomto poistnom odvetví dosiahnuť kladný hospodársky výsledok,” dodala spoločnosť.

Poisťovňa Union vznikla v roku 1992.

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk