Nemocnica v Skalici spoplatní parkovanie, radnica nesúhlasí

Vodiči budú môcť od apríla zotrvať v nemocnici prvú polhodinu zadarmo, za každú ďalšiu hodinu zaplatia jedno euro, najviac však päť eur za deň.




Fakultná nemocnica s poliklinikou v Skalici pripravuje spoplatnenie parkovania vo svojom areáli. Podľa riaditeľky Renáty Kormanovej budú môcť vodiči od apríla zotrvať v nemocnici prvú polhodinu zadarmo, za každú ďalšiu hodinu zaplatia jedno euro, najviac však päť eur za deň. Cieľom je podľa jej vyjadrenia získať parkovacie miesta pre pacientov. S platením za parkovanie v nemocnici nesúhlasí viceprimátor Skalice Milan Roman, ktorý tvrdí, že zmenu nikto s vedením mesta nekonzultoval. Mesto Skalica je pritom jedným z akcionárov nemocnice.

Získajte vstupný bonus až 999 EUR

,,Naším cieľom je dosiahnuť, aby pri limitovaných možnostiach na vytvorenie odstavných miest v areáli nemocnice tieto miesta slúžili pre pacientov a ich návštevníkov, a nie pre bežné dlhodobé parkovanie. Týmto chceme zabrániť devastácii zelených plôch a nemocničného prostredia,“ vysvetľuje Kormanová. Polhodina parkovania zadarmo však podľa Romana nestačí. "Zo skúseností vieme, že návšteva lekára často presahuje tento časový limit. Argument, že bude možné naďalej bezplatne parkovať v priľahlých uliciach, neobstojí. V konečnom dôsledku na to doplatia práve tí, ktorí majú vážnejšie zdravotné problémy, imobilní alebo starší ľudia," hovorí Roman.

Zmena organizácie dopravy má dostať von z areálu aj autá zamestnancov nemocnice. Vedenie nemocnice chce pre nich vyhradiť len asi štyridsať bezplatných miest na Hurbanovej ulici, zamestnancov je pritom šesťsto. Kormanová hovorí, že má neustále sťažnosti na problémy s parkovaním v nemocnici. Viceprimátor Roman už kontaktoval aj ďalšieho akcionára, ktorým je Trnavský samosprávny kraj. Predsedu TTSK Jozefa Viskupiča požiadal o stretnutie a prerokovanie zámeru vedenia nemocnice. "Stretnutie sa bude konať už v utorok a verím, že spoločne podnikneme také kroky, ktoré prinesú zmysluplné riešenie tohto problému,“ dodal Roman.

Projekt organizácie dopravy v areáli nemocnice, ktorého súčasťou je aj spoplatnenie parkovania, odsúhlasil dopravný inšpektorát aj stavebný úrad. Zahŕňa aj opravu komunikácií v areáli a vybudovanie nových odstavných plôch s vyššou kapacitou parkovacích miest.

 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk