Francúzska AXA kupuje poisťovňu XL Group za vyše 15 mld. USD

Prevzatie poisťovne so sídlom na Bermudách poskytuje spoločnosti AXA prístup k rozsiahlemu podnikaniu XL Group na americkom trhu.




Francúzska poisťovňa AXA kupuje za viac ako 15 mld. USD globálnu spoločnosť XL Group podnikajúcu v oblasti poistenia majetku a úrazového poistenia. Poisťovňa AXA v pondelok informovala, že dosiahla dohodu o kúpe XL Group sídliacej na Bermudách, ktorú schválili vedenia oboch firiem. Prevzatie poskytuje poisťovacej spoločnosti AXA prístup k rozsiahlemu podnikaniu XL Group na americkom trhu.

Akvizícia znamená, že AXA sa stane jedným z najväčších svetových poisťovateľov v oblasti majetkového a úrazového poistenia. Cena, ktorú AXA ponúkla, je o 33 percent vyššia v porovnaní s piatkovou uzatváracou hodnotou akcií spoločnosti XL Group. Cena akcií firmy AXA však po oznámení akvizície oslabila.

Získajte vstupný bonus až 999 EUR

AXA v Českej republike a na Slovensku pôsobí prostredníctvom penzijnej spoločnosti, na Slovensku cez doplnkovú dôchodkovú spoločnosť a dôchodkovú správcovskú spoločnosť, ďalej prostredníctvom životnej poisťovne, poisťovne so zameraním na neživotné poistenie a investičnej spoločnosti.

(1 EUR = 1,2307 USD)
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk