NN Group zaznamenala v minulom roku nárast zisku

V roku 2017 skupina úspešne dokončila akvizíciu spoločnosti Delta Lloyd. 



Celkový minuloročný prevádzkový zisk NN Group sa zvýšil medziročne o 29,3 % na 1,586 mld. eur. Dôvodom bol predovšetkým príspevok spoločnosti Delta Lloyd a lepší výsledok vo väčšine segmentov, ktorý čiastočne vyvážil nižšie výsledky holandskej neživotnej poisťovne. Čistý minuloročný zisk vzrástol o 77,5 % na 2,11 mld. eur.

Ako uviedol generálny riaditeľ NN Group Lard Friese, v roku 2017 skupina úspešne dokončila akvizíciu spoločnosti Delta Lloyd. Začala integráciu v Holandsku a Belgicku, kde vytvorili poprednú poisťovaciu a penzijnú spoločnosť. K 1. januáru 2018 boli dokončené prvé právnické fúzie obchodných jednotiek, keď Delta Lloyd Bank splynula s NN Bank a Delta Lloyd Asset Management sa zlúčila s NN Investment Partners. Väčšina oddelení na centrále už bola integrovaná, začali s racionalizáciou systému a portfólia a produkty sa zmenili z Delta Lloyd na NN.

Na výročnom valnom zhromaždení akcionárov 31. mája 2018 navrhne NN Group celkovú dividendu vo výške 1,04 eura na kmeňovú akciu. Spolu s terajšou dividendou, vyplatenou v septembri 2017, to predstavuje celkový dividendový výplatný pomer okolo 45 % čistého prevádzkového výsledku za rok 2017. “V budúcnosti budeme pokračovať v úsilí o ďalšie zlepšenia našej celkovej výkonnosti, o poskytovanie vynikajúcich služieb zákazníkom a ďalšiu urýchlenú transformáciu nášho podnikania prostredníctvom inovácií,“ dodal Lard Friese.

NN Group je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 18 krajinách sveta a ponúka klientom produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok a správy investícií.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk