NN Group zaznamenala v minulom roku nárast zisku

V roku 2017 skupina úspešne dokončila akvizíciu spoločnosti Delta Lloyd. 



Celkový minuloročný prevádzkový zisk NN Group sa zvýšil medziročne o 29,3 % na 1,586 mld. eur. Dôvodom bol predovšetkým príspevok spoločnosti Delta Lloyd a lepší výsledok vo väčšine segmentov, ktorý čiastočne vyvážil nižšie výsledky holandskej neživotnej poisťovne. Čistý minuloročný zisk vzrástol o 77,5 % na 2,11 mld. eur.

Ako uviedol generálny riaditeľ NN Group Lard Friese, v roku 2017 skupina úspešne dokončila akvizíciu spoločnosti Delta Lloyd. Začala integráciu v Holandsku a Belgicku, kde vytvorili poprednú poisťovaciu a penzijnú spoločnosť. K 1. januáru 2018 boli dokončené prvé právnické fúzie obchodných jednotiek, keď Delta Lloyd Bank splynula s NN Bank a Delta Lloyd Asset Management sa zlúčila s NN Investment Partners. Väčšina oddelení na centrále už bola integrovaná, začali s racionalizáciou systému a portfólia a produkty sa zmenili z Delta Lloyd na NN.

Na výročnom valnom zhromaždení akcionárov 31. mája 2018 navrhne NN Group celkovú dividendu vo výške 1,04 eura na kmeňovú akciu. Spolu s terajšou dividendou, vyplatenou v septembri 2017, to predstavuje celkový dividendový výplatný pomer okolo 45 % čistého prevádzkového výsledku za rok 2017. “V budúcnosti budeme pokračovať v úsilí o ďalšie zlepšenia našej celkovej výkonnosti, o poskytovanie vynikajúcich služieb zákazníkom a ďalšiu urýchlenú transformáciu nášho podnikania prostredníctvom inovácií,“ dodal Lard Friese.

NN Group je finančná skupina holandského pôvodu. Pôsobí v 18 krajinách sveta a ponúka klientom produkty v oblasti životného poistenia, sporenia na dôchodok a správy investícií.

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk