Nové skutočnosti v kauze Rapid life

Okresný súd Košice I. vydal uznesenie o vyhlásení konkurzu na majetok Rapid life a začína tak plynúť 45 dní na podanie konkurznej prihlášky. 



Konkurznou správkyňou spoločnosti Rapid life životná poisťovňa sa stala Dana Husťáková. Do tejto funkcie ju ustanovil Okresný súd Košice I, ktorý zároveň vyhlásil na majetok košickej životnej poisťovne Rapid life konkurz pre dlhy voči poistencom vo výške viac ako 27 mil. eur. Uznesenie o vyhlásení konkurzu zverejnili v pondelok 29. januára v Obchodnom vestníku. Následne začína plynúť 45-dňová lehota na prihlásenie pohľadávky do konkurzu.

Národná banka Slovenska zaviedla nad poisťovňou Rapid life 15. júna 2017 nútenú správu. Dôvodom bolo podľa vyjadrení banky to, že spoločnosť ohrozovala práva klientov na výplatu poistných plnení. Súčasne, ako oznámilo aj samotné bývalé vedenie, spoločnosť sa dostala do akútneho problému s likviditou. Bývalý manažment prestal od začiatku roka 2017 vyplácať akékoľvek nároky klientov.

Nútená správkyňa Rapid life Irena Sopková ešte vlani v lete vyslovila podozrenie, že v životnej poisťovni boli porušované zákony. Následne podala na spoločnosť aj trestné oznámenie. Klientmi poisťovne je zhruba 15 tisíc ľudí. 
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk