Allianz prevezme poisťovacie aktivity D.A.S. na Slovensku

Cieľom tejto kúpy je využiť rastové príležitosti v neživotnom poistení a ďalej posilňovať konkurenčnú pozíciu.







Skupina Allianz prevezme poisťovacie aktivity pobočky D.A.S. na Slovensku a v Luxembursku a dcérsku spoločnosť DAS vo Švajčiarsku od nemeckej poisťovacej skupiny ERGO Group AG. Transakcia zostáva podľa Allianzu predmetom schválenia regulátorom. Strany sa dohodli, že nezverejnia finančné informácie o transakcii.

Cieľom kúpy je podľa predsedu predstavenstva a prezidenta Allianz - Slovenskej poisťovne Todora Todorova využiť rastové príležitosti v neživotnom poistení a ďalej posilňovať konkurenčnú pozíciu. “Naša spoločnosť sa dlhodobo snaží o diverzifikáciu portfólia a hľadanie vhodných investičných príležitostí. Prevzatím aktivít spoločnosti D.A.S. na Slovensku pribudne v našom produktovom portfóliu možnosť poistenia právnej ochrany, ktorú naši klienti pod značkou Allianz doteraz nemali,“ uviedol Todorov.

Transakcia bude pokračovať získaním licencie a následným odsúhlasením nadobudnutia regulátormi poistného trhu v Rakúsku a na Slovensku. Súčasťou transakcie bude prechod aktivít poistenia právnej ochrany ERGO v Luxembursku, vo Švajčiarsku a na Slovensku, keď Allianz v Belgicku prevezme DAS Luxemburg, Allianz Suisse a jej dcérska spoločnosť CAP prevezmú DAS Švajčiarsko a Allianz - Slovenská poisťovňa prevezme D.A.S. Rechtsschutz AG, slovenskú pobočku zahraničnej poisťovne.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk