Policajný prezident pripúšťa obnovenie vyšetrovania podaní klientov Rapid life

Okresné zložky polície a prokuratúra evidujú z minulosti 49 trestných podaní od klientov poisťovne Rapid life, ktoré mali byť vo väčšine zamietnuté.


Vyšetrovanie trestných oznámení nespokojných klientov poisťovne Rapid life, ktoré boli v minulosti ukončené, sa môže opäť otvoriť. Pripúšťa to policajný prezident Tibor Gašpar. „Ak sa zistia nové informácie, ktoré neboli známe ku dňu rozhodnutia, tak sa môže vo veci ďalej konať,“ uviedol na stredajšej tlačovej konferencii.

Ako dodal, okresné zložky polície a prokuratúra evidujú 49 takýchto podaní, ktoré mali byť vo väčšine zamietnuté. Gašpar však upozorňuje, že nie všetko je trestným činom a podnety klientov poisťovne mali byť často riešené v občianskych, civilných a obchodných súdoch. Pripúšťa však aj to, že tieto oznámenia boli podávané v čase, kedy neboli v spisoch zaznamenané informácie o nesolventnosti poisťovne či o jej iných problémoch. „Ak bolo niekde rozhodnutie predčasné, nezákonné alebo v rozpore s vtedy zistenými skutočnosťami, tak bude určite rozhodnutie vyššieho orgánu, aby sa v tej veci pokračovalo,“ dodal.

Národná banka Slovenska zaviedla 15. júna tohto roka nútenú správu nad poisťovňou Rapid life. Dôvodom bolo podľa vyjadrení banky to, že spoločnosť ohrozovala práva klientov na výplatu poistných plnení. Súčasne, ako oznámilo aj samotné bývalé vedenie, spoločnosť sa dostala do akútneho problému s likviditou. Bývalý manažment prestal od začiatku tohto roka vyplácať akékoľvek nároky klientov.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk