Ako si správne nastaviť životné poistenie

Človek mieni, život mení. Čo znamená táto záhadná veta spoznal na vlastnej koži nejeden z nás. Optimálna situácia je, ak život beží deň za dňom a my nemusíme riešiť nečakané a nepríjemné situácie.



Ak naozaj nastanú, vtedy je dobré byť pripravený vopred. Jedným z takýchto produktov je životné poistenie.

Ako si správne vybrať produkt?

V každom štádiu je pre nás vhodný iný produkt. Ak človek rieši hypotéku, je vhodné poistenie pre prípad straty zamestnania, smrti či inej životnej situácie. Ťarcha splátok môže byť pre dedičov zbytočná komplikácia. Ak na to dlžník myslel vopred, všetky starosti automaticky odpadajú.


Jeden z najkrajších dní v našich životoch je určite narodenie vlastného dieťaťa. Rodičia si musia uvedomiť, že ak do svojej ratolesti investujú pár eur už od raného veku, v dospelosti môže mladý človek ťažiť z ich uvedomelosti. Nie je nič krajšie, ako po dovŕšení 18. roku života disponovať štartovacím obnosom peňazí.

Kapitálové či investičné životné poistenie?


V sfére životného poistenia si ako klient môžete zvyčajne zvoliť medzi kapitálovými a investičnými produktmi. Povedzme si, aký je základný rozdiel a prečo podľa mnohých odborníkov investičné poistenie pôsobí atraktívnejšie ako kapitálové.

Hlavné rozdiely


Hlavný rozdiel je v tom, že kým kapitálové poistenie zaručuje vyplatiť konkrétnu finančnú sumu, či už na konci poistnej doby pri dožití alebo počas poistenia v prípade smrti, v investičnom poistení máte možnosť získať omnoho zaujímavejšie zhodnotenie vašich peňazí.

Na druhej strane vám chýba spomínaná garancia. Poisťovňa v tomto prípade nie je viazaná dorovnať potenciálnu stratu na investičných trhoch. To je príčina, prečo by si mal každý klient intenzívne uvedomovať riziko, ktoré znáša iba on sám.

Navzdory tomu obľúbenosť investičných produktov pomaly stúpa. Stále si drží vlastnosti poistenia ako je krytie jednotlivých rizík. Navyše s potenciálom slušného zárobku. Pri porovnávaní určite využite služby finančných kalkulačiek a porovnávačov. Opäť vám môže skvele poslúžiť aj finančný poradca alebo pracovník v banke.

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk