Auto poškodené výtlkom? Ako postupovať, aby vám poisťovňa preplatila škodu

Vodiči sa s výtlkmi na cestách stretávajú po každej zime - osobitne v čase, keď sa roztopí sneh. Poisťovne každý rok zaznamenajú desiatky prípadov, keď pneumatiku či disk na aute poškodili práve výtlky.






Podľa informácií poisťovne Generali, škodu na výtlku prepláca poisťovňa jednak z havarijného poistenia, ale aj z PZP, ku ktorému stačí mať pripoistené riziko výtlk.

 

„Ak chce klient škodu kryť z pripoistenia výtlk k PZP, musí zavolať na asistenčnú službu, ktorá zdokumentuje nielen poškodenie vozidla, ale aj miesto, kde sa škoda stala,“ radí vrchný riaditeľ Úseku poistných udalostí poisťovne Generali Juraj Páleš. 

Ak sa škoda kryje z havarijného poistenia, stačí ak ju klient nahlási poisťovni. Pri plnení z havarijného poistenia musí byť výtlkom poškodená okrem pneumatiky aj iná časť vozidla, napríklad disk. 

A ako postupovať, ak vám auto poškodí výtlk? „Vodičom odporúčame zastaviť a zabezpečiť miesto nehody. Dobré je škodu zdokumentovať – teda odfotiť auto aj vozovku. Dôležité je tiež zaznamenať, či bol výtlk označený,“ odporúča Páleš.

Vyberáme z poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk