Likvidáciu škody môžete sledovať aj online

Komunikácia s poisťovňou niekedy býva zložitá. Na maily neodpisuje ihneď, do call centra sa nedovoláte vtedy, keď to potrebujete. Ak riešite škodu na aute či na byte, čas vám môže ušetriť online komunikácia. 


Hoci poisťovne sú v porovnaní s bankami pri online službách trocha pozadu, v poslednom čase pridávajú na rýchlosti. Poistovne.sk zmapovali niekoľko posledných online noviniek.

Uniqa poisťovňa na jeseň tohto roka spustila novú web aplikáciu, cez ktorú môžete priebeh riešenia vašich poistných udalostí sledovať online. Nová apka vám poskytne online informácie o škodách z majetku a zodpovednosti, PZP či havarijného poistenia. Cez aplikáciu môžete aj poslať poisťovni podklady k likvidácii či ďalšie informácie. „Cez novú web aplikáciu si navyše ľahko vyhľadáte aj najbližší zmluvný autoservis,“ dodáva Beata Lipšicová, hovorkyňa Uniqa.

Poradňa: PZP a havarijné poistenie auta

Aplikácia funguje tak, že na webe poisťovne zadáte číslo poistnej udalosti, ktoré ste dostali po jej nahlásení a opíšete si kód. Potom už nepotrebujete žiadne užívateľské mená alebo heslá. Pozriete si stav likvidácie a dátum jej ukončenia.

Sledovať online škody cez zadanie čísla poistnej udalosti umožňuje aj Allianz-Slovenská poisťovňa. dokonca aj cez mobil. "Klienti Allianz - SP majú od tohto roka možnosť nahlasiť akúkoľvek vzniknutú škodu zo svojho smartfónu, tabletu či počítača a v ktoromkoľvek okamihu zistiť stav jej riešenia," informuje Helena Kanderková, špecialistka externej komunikácie Allianz – SP.

Generali poisťovňa online sledovanie škody tiež umožňuje cez svoj web. „Cez túto službu sa klienti dozvedia, v akom stave riešenia je ich poistná udalosť či to, aké doklady je potrebné ešte doložiť na jej ukončenie,“ vysvetľuje Milan Janásik, hovorca Generali.
Vyhľadávanie autoservisov
Nová web-aplikácia Uniqa poisťovne tiež umožňuje jednoducho si vyhľadať najbližší zmluvný autoservis - stačí iba zadať značku a rok výroby vozidla. Doporučený zmluvný servis vykoná obhliadku aj opravu vášho poškodeného vozidla a komunikuje priamo s poisťovňou.

Vyhľadávanie zmluvných autoservisov ponúka cez svoju mobilnú aplikáciu aj Generali poisťovňa. Cez jej apku viete nahlásiť aj nehodu na ceste a priložiť fotodokumentáciu s presnými GPS súradnicami.

Už niekoľko rokov má Allianz-SP aj mObhliadku. Je to kombinácia mobilnej aplikácie v telefóne, špecialistu pre obhliadky, služieb Google Maps a informácií z GPS vo vozidle. „V minulosti sa obhliadkari pre prihlásenie do systému a naplánovanie nových prípadov museli vždy vrátiť na pracovisko, čím sa doba kontaktovania klienta predlžovala. Dnes, pri centrálnom plánovaní operátormi a vďaka online lokalizácii špecialistu, ušetria čas,“ vysvetľuje Kanderková. Aplikácia umožňuje aj rýchlejšiu navigáciu k miestu obhliadky a kompletné spracovanie dokumentácie vďaka online prenosu dokumentov.

Online novinky
Generali chystá od januára budúceho roka aj spustenie Klientskej zóny. V nej si môžete nájsť celkový prehľad poistení uzatvorených v tejto poisťovni. „Uvidíte výšku svojho poistného a budete mať možnosť nastaviť si pripomienku vo forme e-mailu alebo SMS pár dní pred dátumom splatnosti,“ dodáva Janásik. Ďalšou výhodou je archivácia elektronickej pošty alebo zrýchlenie procesu uzatvárania online poistení, keďže sa vám vopred vyplnia všetky osobné údaje.

Generali tiež spustila v spolupráci s OVB biometrické podpisovanie zmlúv. Funguje to tak, že všetky potrebné dokumenty podpíšete so sprostredkovateľom na tablete. Tieto sa následne v zašifrovanej podobe odošlú na centrálne úložisko a vy potom dostane do e-mailovej schránky potvrdenie o uzavretom poistení. „Pri biometrickom podpise zmluvy zaznamenáva softvér viac ako 200 rôznych údajov za sekundu, akými sú napríklad prítlak, sklon pera, ľah a zrýchlenie pera a mnohé ďalšie,“ vysvetľuje bezpečnosť autorizácie Janásik.


Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk