Zvažujete zmenu zdravotnej poisťovne?

 Prečítajte si, akú novú službu pripravila pre svojich poistencov Dôvera.

 





O telemedicíne a jej dostupnosti sme už nedávno písali. Teraz s nonstop telemedicínskou linkou prichádza aj poisťovňa Dôvera. Počas leta bola linka v testovacej prevádzke, od 5.9.2016 ju má k dispozícii 150-tisíc poistencov. Pre všetkých poistencov bude dostupná na jar 2017.

DôveraLinka24 (inými slovami lekár na telefóne) nemá ambíciu liečiť, skôr ide o odborné poradenstvo, hlavne pri bežných zdravotných ťažkostiach ako:
  • chrípka
  • prechladnutie
  • bolesti hlavy
  • tráviace ťažkosti, hnačka
  • alergické reakcie
Služba je užitočná aj v situáciach, keď pacienti potrebujú poradiť, čo robiť do návštevy lekárskej ambulancie - napríklad keď k nej majú zhoršený prístup pre vzdialenosť, komplikovaný terén, alebo slabé dopravné spojenie.

V porovnaní s ostatnými telemedicínskymi službami, výhodou DôveraLinky24 je, že lekár má k dispozícii zdravotnú dokumentáciu pacienta. Lekár presne vie, aké lieky pacient užíva, akými diagnózami trpí a tieto informácie vie zohľadniť pri poradenstve.

Pre ktorých pacientov môže byť táto služba zaujímavá

Poisťovňa očakáva, že túto službu budú využívať najmä mladí a pracovne vyťažení ľudia, rodičia malých detí a starí ľudia. Počas testovacej prevádzky na linku volali najviac deti, ktoré majú chronicky chorých starých rodičov a žiadali pre nich rady ohľadom užívania liekov.

lista Neprehliadnite Keďže cez telefón budú môcť pacienti odborne vyriešiť časť svojich zdravotných problémov, bude to mať viacero výhod:
  • pacienti sa už nebudú musieť spoliehať na dezinformácie z internetu, ktoré často vôbec nie sú odborné a môžu skôr uškodiť ako pomôcť
  • odbremenia sa čakárne
  • pri včasnom odchytení vážnych problémov (podozrenie na infarkt a pod.) a pri zavolaní okamžitej pomoci to prinesie aj finančné úspory. Predsa len, operácia a liečba akútneho stavu je drahšia ako podchytenie pacienta v rannom štádiu.

Ako to funguje

Po zavolaní na DôveraLinku24 sa pacient bude musieť identifikovať (potrebuje svoju kartičku poistenca). Po identifikácii rozoberie svoj zdravotný problém so zdravotníkom a lekárom. Služba je bezplatná, volajúci platí len cenu hovoru.

Vyberáme z Poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk