Zvažujete zmenu zdravotnej poisťovne?

Prečítajte si, akú novú službu pripravila pre svojich poistencov Dôvera.







O telemedicíne a jej dostupnosti sme už nedávno písali. Teraz s nonstop telemedicínskou linkou prichádza aj poisťovňa Dôvera. Počas leta bola linka v testovacej prevádzke, od 5.9.2016 ju má k dispozícii 150-tisíc poistencov. Pre všetkých poistencov bude dostupná na jar 2017.

DôveraLinka24 (inými slovami lekár na telefóne) nemá ambíciu liečiť, skôr ide o odborné poradenstvo, hlavne pri bežných zdravotných ťažkostiach ako:
  • chrípka
  • prechladnutie
  • bolesti hlavy
  • tráviace ťažkosti, hnačka
  • alergické reakcie
Služba je užitočná aj v situáciach, keď pacienti potrebujú poradiť, čo robiť do návštevy lekárskej ambulancie - napríklad keď k nej majú zhoršený prístup pre vzdialenosť, komplikovaný terén, alebo slabé dopravné spojenie.

V porovnaní s ostatnými telemedicínskymi službami, výhodou DôveraLinky24 je, že lekár má k dispozícii zdravotnú dokumentáciu pacienta. Lekár presne vie, aké lieky pacient užíva, akými diagnózami trpí a tieto informácie vie zohľadniť pri poradenstve.

Pre ktorých pacientov môže byť táto služba zaujímavá

Poisťovňa očakáva, že túto službu budú využívať najmä mladí a pracovne vyťažení ľudia, rodičia malých detí a starí ľudia. Počas testovacej prevádzky na linku volali najviac deti, ktoré majú chronicky chorých starých rodičov a žiadali pre nich rady ohľadom užívania liekov.

lista Neprehliadnite Keďže cez telefón budú môcť pacienti odborne vyriešiť časť svojich zdravotných problémov, bude to mať viacero výhod:
  • pacienti sa už nebudú musieť spoliehať na dezinformácie z internetu, ktoré často vôbec nie sú odborné a môžu skôr uškodiť ako pomôcť
  • odbremenia sa čakárne
  • pri včasnom odchytení vážnych problémov (podozrenie na infarkt a pod.) a pri zavolaní okamžitej pomoci to prinesie aj finančné úspory. Predsa len, operácia a liečba akútneho stavu je drahšia ako podchytenie pacienta v rannom štádiu.

Ako to funguje

Po zavolaní na DôveraLinku24 sa pacient bude musieť identifikovať (potrebuje svoju kartičku poistenca). Po identifikácii rozoberie svoj zdravotný problém so zdravotníkom a lekárom. Služba je bezplatná, volajúci platí len cenu hovoru.

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk