Cestovné poistenie v Belgicku platí

Svetom otriasol ďalší z nezmyselných teroristických útokov. Brusel sa spamätáva z útokov na tých najcitlivejších miestach, kde sú prítomní tak domáci občania ako aj turisti. ČSOB Poisťovňa a UNIQA poisťovňa reagujú na aktuálnu situáciu a ponúkajú svojim klientom praktické informácie.



Cestovné poistenie naďalej platné

Cestovné poistenie od ČSOB Poisťovne je v Belgicku naďalej platné. Nakoľko pri teroristických útokoch dnes ráno v metropole Belgicka išlo o nepredvídateľné udalosti, zákazníci ČSOB Poisťovne si v prípade zranení môžu nárokovať na vyplatenie poistného. Ak k zraneniam došlo, odporúčame zákazníkom kontaktovať asistenčnú službu, ktorá im poskytne všetky praktické informácie od kontaktu na zdravotnícke zariadenie či lekára a pomôže aj napríklad s prípadnou rečovou bariérou. Asistenčnú službu je možné kontaktovať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie ČSOB SmartBanking cez službu Cestovný asistent bez nutnosti pripojenia na internet.“ hovorí Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB Poisťovne. 

Beáta Lipšicová, PR konzultant UNIQA poisťovne, taktiež uvádza: "UNIQA poisťovňa v cestovnom poistení v rámci poistenia liečebných nákladov kryje aj prípad, ak sa klient ocitne v krajine, v ktorej nastane neočakávaná teroristická akcia. Ak klient utrpí následkom takéhoto činu zranenia, UNIQA poisťovňa mu uhradí liečebné náklady na ambulantné ošetrenie, hospitalizáciu a nevyhnutne potrebný prevoz súvisiaci so zranením späť do SR až do výšky 30 000 EUR." Ak máte zároveň uzatvorené poistenie predčasného návratu, môžete sa rozhodnúť svoju cestu predčasne ukončiť a náklady na návrat na Slovensko vám poisťovňa uhradí. Klienti poisťovne majú taktiež k dispozícii asistenčnú službu UNIQA Assistance.

Poistenie však platí iba pre klientov, ktorí sa už v Belgicku zdržiavajú. Ak by klient vycestoval do Belgicka napriek tomu, že Ministerstvo zahraničných vecí vydalo odporúčanie do tejto krajiny necestovať, a utrpel by škody na zdraví či majetku, nie je poistením krytý.

Stupeň odporúčania 3. - Odporúčanie necestovať do istých oblastí

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR upozorňuje slovenských občanov, že vzhľadom na teroristické útoky na bruselskom letisku Zaventem a udalostiach v metre bol pre celé Belgicko zvýšený stupeň rizika. Všetky stanice metra v Bruseli boli uzatvorené, zastavená aj ostatná premávka – električky, autobusy, vlaky na letisko Zaventem nepremávajú, letisko zrušilo všetky lety. Možnosť hrozby teroristických útokov je vysoká. Občanom SR odporúčame sledovať aktuálnu situáciu prostredníctvom médií a riadiť sa pokynmi bezpečnostných zložiek Belgicka. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR odporúča občanom SR, aby zvážili nevyhnutnosť cestovať do Belgicka, aby zachovávali zvýšenú opatrnosť, osobitne na miestach s veľkou koncentráciou osôb a riadili sa pokynmi bezpečnostných zložiek. Zároveň sa dôrazne odporúča využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.“ uvádza Peter Stano, hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk