ČSOB Poisťovňa ku koncu septembra so ziskom 6,4 mil. eur

Zisk pre niektoré špecifické jednorazové výnosové položky z roku 2014 poklesol.


ČSOB Poisťovňa dosiahla od začiatku januára do konca septembra minulého roku technické poistné v objeme takmer 62 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to pokles o 3,3 %. Zisk spoločnosti sa znížil o 13,8 % na 6,4 mil. eur. “ČSOB Poisťovňa hospodári mierne nad plánované ukazovatele a podobný výsledok očakávame aj ku koncu roka 2015,” povedal člen predstavenstva ČSOB Poisťovne Vladimír Šošovička.

ČSOB Poisťovni sa darí rásť podľa neho najmä v oblasti neživotného poistenia, a to predovšetkým v poistení aut a majetku. Výrazne narástol podľa Šošovičku predaj životného poistenia v pobočkách ČSOB banky. “Pri týchto rastoch sa darí udržať celkovú profitabilitu aj vďaka dobrému riadeniu nákladov. Celkový hospodársky výsledok síce poklesol, je to však spôsobené hlavne niektorými špecifickými jednorazovými výnosovými položkami z roku 2014,” poznamenal Šošovička.

Aj v roku 2016 plánuje firma rásť hlavne v neživotnom poistení pri udržaní celkovej profitability. Chce využívať potenciál ČSOB skupiny v oblasti neživotného aj životného poistenia, ponúkať klientom komplexné finančné riešenia a nadviazať aj partnerstvá so subjektmi mimo poistný sektor. “Plánujeme investovať do digitalizácie našich procesov a rozvíjať on-line predaj poistenia,“ dodal Šošovička.

ČSOB Poisťovňa vznikla v roku 1992, do augusta 2004 pôsobila pod názvom ERGO poisťovňa. Je súčasťou skupiny KBC, pričom hlavným akcionárom je belgická poisťovňa KBC Insurance NV.
 

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk