Aké bonusy vám poisťovne ponúkajú na PZP

Poisťovne k povinnému zmluvnému poisteniu v rámci konkurenčného boja ponúkajú novým klientom rôzne bonusy či zľavy z ceny poistného.


Ak ste nový klient, poisťovne vám dokážu ponúknuť aj dvojciferné percentuálne zľavy z ceny povinného zmluvného poistenia (PZP). Ocenia najmä zakúpenie viacerých produktov či platby poistného vopred. Cenové zvýhodnenie dostanete,ak v aute vozíte dieťa, či v prípade, keď jazdíte bez škody a máte „zelené“ auto.

Vstupné bonusy


V rámci konkurenčného boja poisťovne ponúkajú zľavy najmä novým klientom vo forme vstupného bonusu. Keď už klienta chytia, v ďalšom roku už bonusy nie sú také veľké. Bonusy sú v podstate zľavy na cene poistného, ktoré klient dostane na začiatku zmluvného vzťahu s poisťovňou. Tie sa časom môžu meniť.
 

PZP



Vstupný bonus vám zvyčajne poisťovne ponúknu za bezškodový priebeh poistenia v minulosti. Platí, že čím dlhšia je neprerušovaná doba bez nehody, tým budú poisťovne povoľnejšie zľaviť vám z ceny.

V minulosti, kvôli konkurencii, nie všetky poisťovne skúmali vašu šoférsku minulosť a zvyčajne si od nového klienta nepýtali zápočtový list, teda akési osvedčenie o jeho šoférskej minulosti. V tomto roku už od apríla musia zohľadňovať podľa zákona aj malusy, teda prirážky k cene za nehodu v minulosti.

Axa poisťovňa ponúka novým klientom vstupnú zľava, ktorá sa môže vyšplhať až na 50% z ceny PZP. V tejto poisťovni môžete získať 10% individuálnu obchodnú zľavu, ak máte nad 30 rokov. Ďalších 15% z ceny ušetríte, ak máte ekologickejšie auto s nižšou spotrebou. 10% zľavu vám Axa prihodí za ročnú platbu. Táto poisťovňa ponúka aj 5% zľavu za viac produktov - napríklad za ďalšie motorové vozidlo, nehnuteľnosť či havarijné poistenie. Navyše môžete dostať aj vernostnú zľavu 5%, ak predávate vozidlo poistené v Axa a nové si opäť poistíte u nej.

V ČSOB poisťovni vaša vstupná zľava z ceny PZP môže dosiahnuť 55% podľa vašej škodovej histórie. Kooperativa sľubuje vstupný bonus až do výšky 60% z celkovej ceny.

 

Zľavy za viac produktov


Poisťovňa Generali ponúka 10% zľavu na PZP, ak si kúpite aj jej nový produkt SOS Parter. Ide o zariadenie, ktoré pri nehode automaticky posádke zavolá pomoc.

„Každý zákazník, ktorý si poistenie SOS Partner v poisťovni Generali uzatvorí, dostane ihneď zľavu z havarijného poistenia 5 percent a z povinného zmluvného poistenia dokonca 10 percent. A navyše vodiči, ktorí neporušujú predpisy, môžu zodpovednou a bezpečnou jazdou získať v nasledujúcom roku z havarijného a povinného zmluvného poistenia až dvojnásobnú zľavu. Teda na povinné zmluvné poistenie až 20 percent a na havarijné poistenie 10 percent. Týmto dodatočným cenovým zvýhodnením si tak vyjazdia poistenie SOS Partner úplne zadarmo.,“ dodáva Milan Janásik, hovorca Generali.

Cenu poistenia PZP v online poisťovni Genertel si môžete znížiť, ak ste v minulosti jazdili bezškodovo, či ak uprednostníte ročnú platbu poistného.

Vo Wüstenrot poisťovni môžete získať zľavu až 20 % z ročného poistného PZP, ak máte uzavreté nejaké iné zmluvy v tejto poisťovni alebo u jej sesterskej firmy Wüstenrot stavebnej sporiteľni. Ide o vernostné zľavy vo výške 10, 15 alebo 20 % podľa počtu zmlúv. Navyše môžete dostať aj 5%-ný bonus za bezškodový priebeh.

V ČSOB poisťovni dostanete zľavu 5 % na PZP, ak máte v ČSOB Finančnej skupine akýkoľvek iný produkt.


lista Neprehliadnite

 

Bonus za platbu vopred


Za PZP môžete zaplatiť na celý rok dopredu naraz, alebo si môžete s poisťovňou dohodnúť platby po častiach. Poisťovne preferujú platbu vopred na celý rok alebo aj viac rokov a vedia vám za to ponúknuť lepšiu cenu. Axa vám ponúkne 10% zľavu za ročnú platbu.

Onlia poisťovňa vám napríklad dá možnosť platiť poistné za PZP okrem bežných ročných, polročných a štvrťročných splátok aj v praktických mesačných splátkach.

ČSOB poisťovňa vám dá tiež 5% zľavu z ceny PZP za ročnú platbu a pribalí ďalších 5%, ak v aute vozíte dieťa do 15 rokov, lebo predpokladá, že budete jazdiť opatrnejšie.

Kooperativa poisťovňa ponúka pri PZP možnosť uzavrieť poistnú zmluvu so spoluúčasťou a platiť poistné so zľavou 10 %. Taktiež ponúka zľavu vo výške 3 % za ročný spôsob platenia. Lacnejšiu poistku PZP dostanú aj vodiči nad 70 rokov a to až 50 %.
 

Vyberáme z Poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk