Nástup do školy je sprevádzaný aj detskými úrazmi

Poistné udalosti sa najčastejšie vyskytujú na hodinách telesnej výchovy, počas prestávok, na školských výletoch alebo športových krúžkoch.


Nástup do školy je často sprevádzaný detskými úrazmi. “V školských zariadeniach sa podľa našich štatistík stáva približne 35 % úrazov z celkového počtu detských zranení,“ povedal hovorca Aegon Životnej poisťovne Ján Ďurech. Poistné udalosti sa podľa vyjadrení poisťovne Kooperativa najčastejšie vyskytujú na hodinách telesnej výchovy, počas prestávok a obedov. Ako doplnil Ďurech, sú to aj školské výlety alebo športové krúžky.

lista Neprehliadnite
Minulý rok mala Allianz - Slovenská poisťovňa poistených takmer 70 tis. detí a viac než 2 tis pedagogických pracovníkov. Vo všeobecnosti počet takýchto zmlúv každoročne mierne stúpa. Zranenia, ktoré sa stanú v škole, predstavujú podľa vyjadrení Allianzu 16 % z celkového počtu detských úrazov. V poisťovni Generali je to 10 % a v poisťovni Kooperativa je to taktiež zhruba 10 %.

V poisťovni Generali tvoria deti 15 % zo všetkých poistených osôb. “Veľký záujem je o produkty, ktoré poskytujú poistnú ochranu dieťaťa v kombinácii s tvorbou finančných prostriedkov v prípade nečakaných udalostí,“ povedal hovorca Generali Milan Janásik. Poisťovňa Kooperativa evidovala ku koncu vlaňajška 17 tis. poistných zmlúv v tejto oblasti. Poistená ochrana detí má podľa Kooperativy rastúci trend.

ZÍSKAJTE VSTUPNÝ BONUS AŽ 2 000 €!

Aegon Životná poisťovňa eviduje viac ako 20 tis. poistených detí do 18 rokov. Trend poisťovania detí má podľa Ďurecha mierne rastúci charakter, obzvlášť po ukončení finančnej krízy na prelome dekády. “Rodičia majú záujem o poistnú ochranu pre svojich potomkov, v posledných rokoch dokonca evidujeme mierny nárast i v samotnej poistnej sume, ktorú si rodičia volia na poistných zmluvách,“ dodal Ďurech.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk