Ako zvoliť poistenie auta v zahraničí

Poistenie auta v zahraničí býva najčastejšie súčasťou PZP a havarijného poistenia.


Poisťovne zvyknú ponúkať havarijné poistenie s územnou platnosťou v rámci SR, alebo s územnou platnosťou v Európe. Zoznam krajín, ktoré pokrýva vaše PZP nájdete na zelenej karte.

PZP je platné v krajinách zelenej karty, ktoré sú uvedené na zadnej strane zelenej karty. Pokiaľ má vodič namierené do iných oblastí, zväčša musí počítať s tým, že si bude musieť obdobné poistenie zakúpiť na hraniciach daného štátu.“ konštatuje Miroslav Chovan, riaditeľ odštepného závodu Genertel.


poistenie auta - otazka

 

Podľa čoho poistenie vybrať?

Pri výbere poistenia auta v zahraničí by ste mali sledovať 3 hlavné kritéria:

1. Územný rozsah
2. Kvalita a rozsah poskytovaných asistenčných služieb
3. Rozsah rizík, ktoré poistenie pokrýva


Dôležitým kritériom pri výbere poistenia auta v zahraničí je teda územný rozsah poistenia. Majiteľ auta musí predpokladať, kde všade sa počas roka môže auto, ktoré dáva poistiť, pohybovať. Podľa toho následne vyberá poistenie s väčším, alebo menším územným rozsahom.

Druhým rozhodujúcim kritériom by mala byť kvalita a rozsah poskytovaných asistenčných služieb v zahraničí.

Už základná asistencia UNIQA poskytovaná k poisteniu KASKO i PZP zdarma pokrýva väčšinu poistných udalostí, ktoré sa v reálnom živote môžu vyskytnúť a vyznačuje sa veľmi dobrým územným pokrytím v rámci celej Európy.“ povedala nám Beata Lipšicová, PR konzultantka poisťovne UNIQA.

Posledným kritériom je rozsah rizík, ktoré poistenie pokrýva. Poistenie pokrývajúce širšiu paletu je síce drahšie, ale predstavuje pre vás oveľa väčšiu istotu.

lista Neprehliadnite

 

Pozor na zahraničné cesty

Možno netrávite veľa času v zahraničí a tak vám príde zbytočné poisťovať si auto kvôli napr. jednému týždňu ročne strávenému mimo Slovenska. V prvom rade si však uvedomte, že auto je váš majetok, ktorý má svoju často nemalú hodnotu. V druhom rade pamätajte, že zahraničie a zahraničné cesty sú pre vás často neznámym a cudzím prostredím. Spôsob jazdy a obsah niektorých pravidiel sa líši naprieč rôznymi krajinami. Asistenčná služba vám pri tom nepomôže len v prípade poškodenia vozidla, ale aj v rôznych iných krízových situáciách.

ZÍSKAJTE VSTUPNÝ BONUS AŽ 2 000 EUR!

Vyberáme z Poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk