Zmena zdravotnej poisťovne

Máte záujem zmeniť vašu zdravotnú poisťovňu? Portál poistovne.sk vám prináša krátky prehľad informácií súvisiacich s možnosťou zmeniť zdravotnú poisťovňu.


Pokiaľ z nejakého dôvodu plánujete zmeniť zdravotnú poisťovňu od 1. januára 2016, zmenu je potrebné vybaviť do 30. septembra 2015. Dnes si už pod touto zmenou ani náhodou nemusíte predstavovať komplikovaný proces. Zmenu je okrem osobnej návštevy pobočky a zaslania prihlášky poštou možné vykonať aj prostredníctvom telefónu, alebo ešte pohodlnejšie – prostredníctvom online prihlášky, ktorú nájdete na webovej stránke poisťovne. Poisťovňa vám následne po kuriérovi pošle zmluvu, ktorú im podpísanú odošlete naspäť.


zdravotné poistenie



Zmenu zdravotnej poisťovne je poistenec povinný oznámiť poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a zamestnávateľovi (alebo zamestnávateľom). Svoj starý preukaz zdravotného poistenia musíte po zmene vrátiť svojej bývalej zdravotnej poisťovni.

Aké sú výhody jednotlivých poisťovní?


Neviete sa rozhodnúť, ktorá zdravotná poisťovňa je pre vás najlepšia? V najbližších riadkoch vám prinášame prehľad výhod jednotlivých zdravotných poisťovní.

Dôvera


Poisťovňa Dôvera sa považuje za lídra v digitalizácii slovenského zdravotníctva. Majú prepracované elektronické služby, ako napríklad Elektronickú pobočku a mobilnú aplikáciu Dôvera. Komunikácia s poisťovňou je teda vďaka interaktívnej stránke naozaj jednoduchá a rýchla.

„Medzi najobľúbenejšie medzi našimi poistencami patrí výhoda 100+100, vďaka ktorej môžu deti do 18 rokov, ale aj ich matky a otcovia požiadať o vrátenie doplatkov za lieky a to až do výšky 100 eur. Štvorčlenná rodina takto môže získať späť až 400 eur, ktoré zaplatila za lieky na predpis.“ hovorí Matej Štepianský, PR špecialista Dôvery.

Union


Union za svoju najsilnejšiu stránku považuje odmeňovanie za absolvovanie preventívnej prehliadky. Vo veľkom tým poukazujú na dôležitosť preventívnych prehliadok ako takých.

„Union zdravotná poisťovňa sa ako prvá rozhodla odmeňovať svojich poistencov za preventívne prehliadky. Odmenu dostanete, ak v sledovanom období absolvujete preventívnu prehliadku u všeobecného lekára a gynekológa (ženy), resp. urológa (muži). Absolvovanie prevencie budeme vyhodnocovať a odmeňovať každý rok.“ konštatuje Judita Smatanová, hovorkyňa Union ZP.

Ďalšou silnou stránkou tejto poisťovne je veľké množstvo klientskych výhod a benefitov.


lista Neprehliadnite

Všeobecná zdravotná poisťovňa


Výhodou Všeobecnej zdravotnej poisťovne je veľký počet poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, s ktorými má zmluvu.

Pozitívom je taktiež prehľadne spravená internetová stránka, na ktorej zväčša nájdete všetko to, čo potrebujete.


Vyberáme z Poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk