Čistý zisk skupiny AXA stúpol o 2 %

Francúzska poisťovňa za január až jún vykázala čistý zisk 3,077 mld. eur, v rovnakom období vlaňajška bol v sume 3,008 mld. eur.


Francúzska poisťovňa AXA, ktorá je druhou najväčšou poisťovacou skupinou v Európe, za prvý polrok vykázala rast čistého zisku o 2 %. Spoločnosť profitovala z oslabenia eura, ale negatívne na jej výsledky pôsobil pokles hodnoty finančných aktív. AXA za január až jún tohto roka dosiahla čistý zisk 3,077 mld. eur, pričom v rovnakom období vlaňajška to bolo 3,008 mld. eur.

Keďže 40 % podnikateľskej činnosti poisťovne je mimo eurozóny, na výšku jej základného zisku priaznivo pôsobilo oslabenie spoločnej európskej meny, pozitívne na zisk pôsobili aj výsledky v oblasti životného poistenia a podnikanie v oblasti správy majetku. Základný zisk spoločnosti AXA stúpol o 12 % na 3,102 mld. eur. Podľa finančného riaditeľa Geralda Harlina skupina verí, že splní voje plány. Dodal, že poisťovňa v tomto roku chce znížiť náklady o 1,9 mld. eur, pričom doteraz v rámci tohto plánu už náklady znížila o 1,8 mld. eur.

Skupina AXA zastáva vo svete vedúcu pozíciu v oblasti poistenia a správy majetku. Zamestnáva približne 160 tisíc pracovníkov, ktorí zabezpečujú starostlivosť o 103 miliónov klientov v 59 krajinách sveta. AXA na Slovensku pôsobí prostredníctvom dôchodkovej správcovskej spoločnosti, doplnkovej dôchodkovej spoločnosti, životnej poisťovne, poisťovne so zameraním na neživotné poistenie a investičnej spoločnosti.


Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk