Aké cestovné poistenie uzatvoriť dieťaťu pred školským výletom?

Nezadržateľne sa blíži záver školského roka a s ním aj sezóna školských výletov. Ak premýšľate nad tým, aké poistenie vybaviť svojmu dieťaťu, zbystrite pozornosť.


Ďalší školský rok je takmer za nami. Tesne pred prázdninami čaká školopovinných žiakov a študentov ešte jedna, pre väčšinu z nich najzábavnejšia a najzaujímavejšia časť z desiatich mesiacov - školský výlet. Ak sa vaše dieťa chystá spolu so spolužiakmi na pár dní do zahraničia, poradíme vám, aké cestovné poistenie sa oplatí pre školáka uzatvoriť.

AKO SI VYBRAŤ CESTOVNÉ POISTENIE

„Deťom by sme odporučili určite uzatvoriť základné cestovné poistenie, ktoré hradí liečebné náklady a v prípade, že ide o staršie dieťa, u ktorého je predpoklad, že si bude chcieť vyskúšať niektoré vodné športy, odporúčame pripoistenie rizikových športov. A keďže ide o deti, ktoré môžu byť nepozorné alebo v zápale hry spôsobia škodu inému, odporúčame pre tieto prípady aj pripoistenie batožiny a zodpovednosti za škodu,“ uviedla Daniela Šulcová, špecialistky PR a marketingu Úseku komunikácie a bankopoisťovníctva Komunálnej poistovne.

Podobne radí rodičom aj poisťovňa KOOPERATIVA. „Deťom treba poistiť minimálne liečebné náklady, ktoré sú základom cestovného poistenia, okrem toho stratu batožiny, hoci deti by nemali so sebou nosiť drahé veci a určite odporúčam zodpovednosť za škody,“ informovala Miriam Fuňová, PR manažérka a hovorkyňa tejto poisťovne. Upozornila, že učiteľom môžu na výlete v zahraničí veľmi pomôcť asistenčné služby.

lista Neprehliadnite



Výhody pre skupiny


Skupinke študentov sa oplatí prípadne vybaviť spoločné skupinové cestovné poistenie, na ktorom môžete ušetriť až niekoľko eur. „V prípade školských výletov Wüstenrot poisťovňa poskytuje aj možnosť uzavretia cestovného poistenia pre celý kolektív detí, rozsah poistenia je obdobný, z administratívneho hľadiska je to jednoduchšie a rýchlejšie (v porovnaní s poistením každého dieťaťa samostatne),“ povedala Daniela Vlčková hovorkyňa Wüstenrot poisťovne.

V poisťovni KOOPERATIVA ponúkajú skupinám (od 20 osôb) atraktívne zľavy vo výške až 30 %. Okrem toho majú v tejto poisťovni deti a študenti zľavu 20 % na pripoistenia.

Pozor na vek dieťaťa


Zľavu ponúkajú mladým aj ďalšie poisťovne. Komunálna poisťovňa vie deťom a študentom do 26 rokov skresať výslednú sumu cestovného poistenia až o 20 %. Špeciálnu kampaňovú zľavu v rovnakej výške má počas letnej sezóny v ponuke aj ČSOB Poisťovňa.

V Poštovej poisťovni a aj Allianz – Slovenskej poisťovni ponúkajú znížené sadzby pri cestovnom poistení len deťom do 16 rokov, v AXA poisťovni do 18 rokov.

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk