Ergo Poisťovňa vykázala vlani stratu 894,4 tis. eur

Rok predtým vykázala stratu 533 tis. eur. 


Ergo Poisťovňa
zaznamenala v minulom roku predpis poistného vo výške 11,7 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje mierny pokles o 9,7 %. Objem novej produkcie bol na úrovni 32,2 mil. eur pri medziročnom náraste o 87 %. Avšak v rámci celkového hospodárenia firma vykázala vlani stratu 894,4 tis. eur, ktorú zaúčtuje na účet nerozdelenej straty minulých rokov. Rok predtým vykázala stratu 533 tis. eur.

Spoločnosť plánuje v tomto roku rozšíriť a upraviť existujúce produktové portfólio o nové inovatívne druhy poistení. Naďalej bude využívať svoje know-how v oblasti bankopoistenia. Distribučnými partnermi zostanú UniCredit Bank a Sberbank Slovensko. Ďalej sa bude rok 2015 niesť podľa vyjadrení spoločnosti v znamení rozširovania vlastnej obchodnej siete ako aj rozširovania svojich služieb prostredníctvom internetu a mobilných aplikácií.

Ergo Poisťovňa vznikla koncom roka 1999. Do konca roka 2012 vystupovala pod názvom Victoria - Volksbanken Poisťovňa. Avšak Ergo životná poisťovňa sa v roku 2013 s touto spoločnosťou zlúčila a vznikla Ergo Poisťovňa. Väčšinovým akcionárom je rakúska spoločnosť Ergo Austria International AG. Takmer 15 % akcií vlastní rakúska Ergo Versicherung Aktiengesellschaft.

Vyberáme z poistovne.sk

freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Vyberáme z banky.sk