Zľava pri poistení bývania: Vieme, koľko percent ušetríte

Verní zákazníci si zaslúžia výhodné podmienky. Vedia to aj slovenské poisťovne a preto svojim klientom poskytujú zľavy pri poistení domácnosti.


Ak už dlhé roky využívate služby jednej poisťovne, máte u nej poistenú napríklad nehnuteľnosť či auto - a plánujete si poistiť aj domácnosť, vaša domovská poisťovňa vám môže ponúknuť zľavu.

Zaujímalo nás teda, o koľko percent vám jednotlivé poisťovne zľavia.

V Generali až 20 %, v AXA len 5 %


Generali Poisťovňa ponúka klientom zľavový systém, v ktorom je už zahrnutá obchodná zľava maximálne vo výške 10 %. To však nie je všetko.

„Poskytujeme aj zľavu za počet predmetov poistenia. Znamená to, že čím viac má toho klient na jednej zmluve poistené, tým je zľava za počet predmetov vyššia, maximálne do výšky 20%,“ uviedol manažér komunikácie a hovorca Generali Poisťovne, Milan Janásik.

Peniaze môžete pri uzatvorení poistenia domácnosti ušetriť aj v životnej poisťovni AXA. „V prípade, že má klient u nás poistený aj iný produkt – napríklad motorové vozidlo, alebo nehnuteľnosť, alebo životné poistenie, DDS, má nárok na 5% zľavu. Alebo v prípade uzatvorenia 2 produktov na jednej poistnej zmluve má automaticky 5% zľavu,“ povedal Ján Kusý, riaditeľ pre obchod v neživotnom poistení spoločnosti AXA.

V KOMUNÁLNEJ poisťovni i KOOPERATIVE 10 %


KOMUNÁLNA poisťovňa vie klientovi poskytnúť zľavu, ak si zákazník zároveň uzatvorí poistenie domácnosti i nehnuteľnosti. „V takom prípade získa klient zľavu 10%. Za každú ďalšiu uzatvorenú zmluvu u nás získa ďalšiu zľavu až do výšky maximálne 10%," informovala špecialistka PR a marketingu KOMUNÁLNEJ poisťovne, Daniela Šulcová.

Podobné je to aj v poisťovni KOOPERATIVA. „V prípade, že má klient u nás poistenú nehnuteľnosť, môže získať zľavu na poistenie domácnosti vo výške 10%,“ uviedla Miriam Fuňová, hovorkyňa poisťovne.


Lista Odporucame


Allianz láka na produkt


V Allianz – Slovenskej poisťovni poskytujú zľavu pri poistení domácnosti v rámci produktu Môj domov. Túto právomoc má poisťovací agent.

„Sprostredkovateľ poistenia má možnosť udeliť v poistnej zmluve zľavu, pričom jedným z faktorov pri posudzovaní výšky zľavy je aj prepoistenosť klienta,“ povedal špecialista Odboru firemnej komunikácie Allianz – Slovenskej poisťovne, Artur Šturmankin.

Zľava aj v ČSOB poisťovni


Zľavu pri poistení domácnosti môžete dostať aj v ČSOB poisťovni. Ako klient však musíte najprv splniť určité podmienky.

„Jednou z nich môže byť aj existencia ďalšieho poistenia v poisťovni,“ napísala pred časom v našej poradni hovorkyňa ČSOB poisťovne, Zuzana Eliášová.

Vo Wüsternot poisťovni 25 %, v UNIQE aj 30 %


Štedrú zľavu môžete dostať aj v Wüstenrot poisťovni. „Ak má klient v našej spoločnosti uzavretú nejakú zmluvu (v poisťovni alebo v stavebnej sporiteľni), pri uzavretí zmluvy Komplexného poistenia bývania môže dostať zľavu až do výšky 25 %,“ uviedla Daniela Vlčková z oddelenia Komunikácie a PR spoločnosti Wüstenrot.

Bez zľavy neodídete ani z UNIQA poisťovne. „V prípade, že má klient v našej poisťovni poistené aj auto alebo nehnuteľnosť, poskytneme na domácnosť zľavu, ktorej výška záleží od počtu dojednaných poistných zmlúv – pri jednej je to 5% zľava, pri dvoch a viac zmluvách 10%. Okrem tejto zľavy je možnosť poskytnutia obchodnej zľavy až do výšky 30%,“ dodala Petra Kocmundová, referentka oddelenia marketingu UNIQA poisťovne.

Vyberáme z Poistovne.sk

burst-reading-in-hospital

eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?

Potrebujete lieky? Nemusíte chodiť do ambulancie, stačí zavolať.
19.04.2024 | redakcia
Čítať viac o eRecept už funguje 10 rokov. Poznáte všetky jeho výhody?
freelancer-typing-on-keyboard

Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?

Pri niektorých finančných produktoch je možné určiť oprávnenú osobu. Pozrite si, prečo sa ju oplatí určiť a aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom.
17.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Aký je rozdiel medzi oprávnenou osobou a dedičom?
dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Vyberáme z banky.sk