Generali hlási mierne nižší čistý zisk za rok 2014

 

Talianska poisťovňa Generali svojím ziskom za rok 2014 nenaplnila očakávania analytikov, keďže ju poškodili slabšie ako predpokladané výsledky v segmente poisťovania majetku a zodpovednosti za škodu, ako aj jednorazové náklady. To čiastočne zatienilo nedávne úspechy poisťovne pri realizácii programu obratu v hospodárení.

Spoločnosť vo štvrtok informovala, že jej čistý zisk v minulom roku oslabil o 12,5 % na sumu 1,67 mld. eur.
Analytici pritom v priemere odhadovali, že bude na úrovni 1,98 mld. eur.

Na druhej strane prevádzkový hospodársky výsledok Generali Group sa v roku 2014 zvýšil na viac ako 4,5 miliardy eur, čo je v porovnaní s predošlým rokom nárast o takmer jedenásť percent (10,8 %). Nárast v prevádzkovej výnosnosti v segmente životného poistenia dosiahol 15,2%, v segmente poistenia majetku a zodpovednosti 13,1 %.

Firma Generali, ktorá je treťou najväčšou európskou poisťovňou, posilnila svoju bilanciu znižovaním nákladov a predajom majetku a skôr ako plánovala, splnila niekoľko cieľov v oblasti zotavovania. Spoločnosť však rovnako ako jej konkurenti musí zvyšovať ziskovosť, keďže nízke úrokové sadzby znižujú výnosy z investícií. Generali vo štvrtok ďalej informovala, že plánuje vyplatiť dividendy v sume 0,6 eura na akciu, pričom vlani boli vo výške 0,45 eura na akciu.

Spoločnosť Generali Poisťovňa, a. s. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1996. Orientuje na poistenie vozidiel, majetku, cestovného, životného a úrazového poistenia, ako aj na individuálne poistné riešenia pre podnikateľov. Je súčasťou Generali Group, ktorá pôsobí vo viac ako 60 krajinách. V desiatich krajinách strednej a východnej Európy pôsobí prostredníctvom holdingovej spoločnosti Generali CEE Holding.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk