Vláda plánuje opätovne otvoriť druhý pilier

Vláda Roberta Fica plánuje opätovne otvoriť druhý dôchodkový pilier. Na tlačovej besede po rokovaní vlády o tom informoval premiér Robert Fico.


Podľa neho je v druhom pilieri takmer 1 mil. ľudí, ktorí budú mať z dvojpilierového systému menší dôchodok, ako by mali dôchodok, keby do sporivého piliera nevstúpili. "Nám sa zdá, že najvhodnejším riešením ako dať týmto ľuďom na dobrovoľnej báze možnosť sa rozhodnúť, je otvorenie druhého piliera," povedal premiér.

Toto je podľa neho cesta, ktorú musí vláda urobiť, aby nezdegenerovala dôchodkový systém. Detaily k otvoreniu druhého pilier odmietol konkretizovať.

Vyberáme z Poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Vyberáme z banky.sk