Čo všetko kryje poistenie úveru

Poistenie úver kryje riziko nesplácania úveru v prípade nepredvídateľných životných situácií, do ktorých sa v priebehu splácania úveru môžete dostať . Toto poistenie síce nie je povinné, ale môže sa vám zísť.  

 
Banky zvyčajne spolupracujú pri bankopoistení s niekoľkými poisťovňami, najčastejšie z ich finančnej skupiny. Nie je nutné, aby ste prijali bankou odporúčanú poisťovňu, ale niekedy na tom môžete ušetriť čas aj peniaze.

Wüstenrot poisťovňa, ponúka pre klientov, ktorí majú úver v jej sesterskej Wüstenrot stavebnej sporiteľni, hromadné poistenie dlžnej sumy pre prípad smrti. 

„Ostatní klienti si môžu poistiť úver cez rizikové životné poistenie, ktoré je možné vinkulovať v prospech banky,“ vysvetľuje Daniela Vlčková, hovorkyňa Wüstenrot poisťovne. 

Poisťovňa Slovenskej sporiteľne ponúka v spolupráci s poisťovňou Cardif Kooperativou poistenie k úveru špeciálne vytvorené k úverom Slovenskej sporiteľne.

„Klient si poistenie uzatvorí priamo pri podpise úverovej zmluvy. Poistné sa uhrádza spolu so splátkou úveru,“ dodáva Katarína Šujanová, marketingová špecialistka z Poisťovne Slovenskej sporiteľne.

Lista Odporucame

Základný a rozšíreným balík


Ak sa už rozhodnete si úver poistiť, vyberte si balík, ktorý obsahuje riziká, ktoré potrebujete. Nemusíte si poistiť všetky riziká. Medzi najčastejšie riziká patria: smrť, invalidita, práceneschopnosť a strata zamestnania.

“Samozrejme, je možné si vybrať z viacerých variant krytia rizík,“ dodáva Dáša Polláková, riaditeľka Odboru úverov pre retail a MicroSME ČSOB v našej poradni. 

Ak si vyberiete rizikové životné poistenie, to ponúka na výber viac poistení, ktoré si môžete sami kombinovať. 

„Okrem rizík, ktoré si klienti najčastejšie volia v súvislosti s úverom (smrť, práceneschopnosť, invalidita), si môžu klient dojednať napríklad pripoistenie kritických chorôb, hospitalizácie alebo oslobodenia od platenia poistného v prípade invalidity,“ dodáva Vlčková.

Vo Wüstenrot poisťovni je možné vinkulovať poistenie pre prípad smrti v rámci rizikového životného poistenia v prospech banky, a teda využiť ho aj na poistenie kreditnej karty. Podmienky sú rovnaké ako pri vinkulácii akéhokoľvek iného úveru.

Vyberáme z Poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk