Čo všetko kryje poistenie úveru

Poistenie úver kryje riziko nesplácania úveru v prípade nepredvídateľných životných situácií, do ktorých sa v priebehu splácania úveru môžete dostať . Toto poistenie síce nie je povinné, ale môže sa vám zísť. 


Banky zvyčajne spolupracujú pri bankopoistení s niekoľkými poisťovňami, najčastejšie z ich finančnej skupiny. Nie je nutné, aby ste prijali bankou odporúčanú poisťovňu, ale niekedy na tom môžete ušetriť čas aj peniaze.

Wüstenrot poisťovňa, ponúka pre klientov, ktorí majú úver v jej sesterskej Wüstenrot stavebnej sporiteľni, hromadné poistenie dlžnej sumy pre prípad smrti.

„Ostatní klienti si môžu poistiť úver cez rizikové životné poistenie, ktoré je možné vinkulovať v prospech banky,“ vysvetľuje Daniela Vlčková, hovorkyňa Wüstenrot poisťovne.

Poisťovňa Slovenskej sporiteľne ponúka v spolupráci s poisťovňou Cardif a Kooperativou poistenie k úveru špeciálne vytvorené k úverom Slovenskej sporiteľne.

„Klient si poistenie uzatvorí priamo pri podpise úverovej zmluvy. Poistné sa uhrádza spolu so splátkou úveru,“ dodáva Katarína Šujanová, marketingová špecialistka z Poisťovne Slovenskej sporiteľne.

Základný a rozšíreným balík

Ak sa už rozhodnete si úver poistiť, vyberte si balík, ktorý obsahuje riziká, ktoré potrebujete. Nemusíte si poistiť všetky riziká. Medzi najčastejšie riziká patria: smrť, invalidita, práceneschopnosť a strata zamestnania.

“Samozrejme, je možné si vybrať z viacerých variant krytia rizík,“ dodáva Dáša Polláková, riaditeľka Odboru úverov pre retail a MicroSME ČSOB.

Ak si vyberiete rizikové životné poistenie, to ponúka na výber viac poistení, ktoré si môžete sami kombinovať.

„Okrem rizík, ktoré si klienti najčastejšie volia v súvislosti s úverom (smrť, práceneschopnosť, invalidita), si môžu klient dojednať napríklad pripoistenie kritických chorôb, hospitalizácie alebo oslobodenia od platenia poistného v prípade invalidity,“ dodáva Vlčková.

Vo Wüstenrot poisťovni je možné vinkulovať poistenie pre prípad smrti v rámci rizikového životného poistenia v prospech banky, a teda využiť ho aj na poistenie kreditnej karty. Podmienky sú rovnaké ako pri vinkulácii akéhokoľvek iného úveru.
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk