Standard & Poor's potvrdila rating Generali

 

Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's potvrdila talianskej poisťovni Assicurazioni Generali SpA rating dlhodobých záväzkov a rating finančnej sily poisťovne na stupni A-. Zároveň ukončila proces posudzovania ratingov spoločnosti s možnosťou ich zníženia, ktorý začala v novembri minulého roka. Vyhľad ratingov Generali je negatívny a odzrkadľuje negatívny výhľad Talianska.

Potvrdenie ratingov nasleduje po tom, ako agentúra revidovala svoje kritériá pre prideľovanie známok úverovej spoľahlivosti firmám nad úrovňou ratingu ich krajiny. Standard & Poor's tak poisťovni pridelila rating o dva stupne vyšší v porovnaní s hodnotením úverovej spoľahlivosti Talianska. Tento krok odzrkadľuje názor agentúry, že plán zmiernenia rizík v kombinácii so stratégiou Generali zameranou na posilnenie kapitálu a postupné zmenšenie objemu vlastnených talianskych vládnych dlhopisov by mali posilniť odolnosť bilancie poisťovne.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku GeneraliPPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Vyberáme z banky.sk