Standard & Poor's potvrdila rating Generali

 

Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's potvrdila talianskej poisťovni Assicurazioni Generali SpA rating dlhodobých záväzkov a rating finančnej sily poisťovne na stupni A-. Zároveň ukončila proces posudzovania ratingov spoločnosti s možnosťou ich zníženia, ktorý začala v novembri minulého roka. Vyhľad ratingov Generali je negatívny a odzrkadľuje negatívny výhľad Talianska.

Potvrdenie ratingov nasleduje po tom, ako agentúra revidovala svoje kritériá pre prideľovanie známok úverovej spoľahlivosti firmám nad úrovňou ratingu ich krajiny. Standard & Poor's tak poisťovni pridelila rating o dva stupne vyšší v porovnaní s hodnotením úverovej spoľahlivosti Talianska. Tento krok odzrkadľuje názor agentúry, že plán zmiernenia rizík v kombinácii so stratégiou Generali zameranou na posilnenie kapitálu a postupné zmenšenie objemu vlastnených talianskych vládnych dlhopisov by mali posilniť odolnosť bilancie poisťovne.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku GeneraliPPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023

Vyberáme z banky.sk