PZP sa cenovo nemení, pribúdajú extra služby a pripoistenia

Ceny PZP v budúcom roku sa veľmi meniť nebudú, noviniek pribudlo niekoľko najmä v pripoistení, na ktorom poisťovne dokážu viac zarobiť. 

 
Na konci októbra zverejnili poisťovne nové ceny PZP a novinky, ktoré majú pre klientov pripravené od budúceho roka. Pripravili sme vám ich prehľad , keďže na zmenu poisťovne zostáva len týždeň (najneskôr do 19. novembra), ak máte zmluvu od začiatku roka. Platí totiž, že zmluvu môžete vypovedať najneskôr šesť týždňov pred jej vypršaním.

Ceny povinného zmluvného poistenia (PZP) poisťovne výrazne nemenili, keďže sú už na minime. Ak sa hýbali tak skôr smerom hore. Poisťovne radšej lákajú klientov na pridanú hodnotu v asistenčných službách či na menšie zmeny v kategorizácii vozidiel.

Allianz-SP vsádza na web


Allianz-Slovenská poisťovňa v novom sadzobníku upravia vstupné kritériá pre výpočet poistného. Stále berie do úvahy vek aj bydlisko poistníka, ako aj technické parametre vozidla - vek, objem a výkon.

Zlepší aj služby pre klientova to tak, že budú mať možnosť online sledovať celý priebeh likvidácie poistnej udalosti. Aj dokumenty či fotografie môžu klienti vkladať priamo do systému poisťovne na webe. Cez mobilnú aplikáciu umožňuje táto poisťovňa zdokumentovať a nahlásiť dopravnú nehodu priamo na mieste.

Porovnajte si ceny PZP online a vyberte si tú najvýhodnejšiu!


ČSOB poisťovňa mierne zdvihla cenu PZP pri mladých vodičoch, ktorí sú viac rizikoví. Ak máte dieťa a vozíte ho v aute budete mať v tejto poisťovni až 25% zľavu z ceny PZP.

1. Modelový príklad: Majiteľ 12 ročnej Škody Fabie, 1200 cm3, je dôchodca, žije v malom meste a šoferuje iba po okolí. Nemal nehodu za posledné 3 roky. Šoféruje 40 rokov. Akú cenu PZP by ste mu ponúkli?


Generali a Uniqa pripoisťujú


Generali poisťovňa ponúka od nového roka klientom rôzne druhy pripoistenia k PZP od 10 eur do 30 eur. Pripoistiť si môžete najčastejšie nehody, ktoré sa stávajú na cestách ako škoda z výtlku, zo stretu so zverou, úrazu, amortizácie, krádeže, živelnej pohromy a čelného skla. Poisťovňa má aj akciu, kde ponúka jedno z troch vybraných havarijných rizík zadarmo.

Uniqa poisťovňa pridáva od nového roka novinku - doplnkové pripoistenie čelného skla k PZP. Môžete si vybrať zo štyroch poistných súm od 25 do 100 eur podľa kvality skla na vašom vozidle.

1. Modelový príklad: Majiteľ 4 ročnej Kie Soul, ktorý šoféruje denne do práce autom 20 km do Bratislavy by sa chcel poistiť. Akú cenu PZP by ste mu dali, ak nemal doteraz na tomto aute nehodu. Šoféruje 10 rokov, má 35 rokov. S platbami PZP nikdy nemeškal.

2. Modelový príklad: Majiteľ 12 ročnej Škody Fabie je dôchodca, žije v malom meste a šoferuje iba po okolí. Nemal nehodu za posledné 3 roky. Šoféruje 40 rokov. Akú cenu PZP by ste mu ponúkli?


Poisťovňa 1. Modelový príklad (cena PZP ročne) 2. Modelový príklad
Genertel od 96 eur 59,73 eur
Union poisťovňa 108 eur 80 eur
Komunálna poisťovňa 117 eur 73,95 eur
Logo AXA 123 eur -
Logo Generali Slovensko 131 eur 68,40 eur
Allianz slovenska sporitelna 134,40 eur 48 eur
logo CSOB poistovna 160 eur 76,79 eur
Wustenrot 169 eur 89 eur


Batožina a asistencia


Komunálna poisťovňa aj Kooperativa ponúkajú od nového roku k PZP bezplatné poistenie batožiny k osobným autám. Táto výhoda bude platiť pre nových ale aj pre súčasných klientov.

Od nového roku Komunálna poisťovňa rozširuje bezplatné asistenčné služby o možnosť platenej rozšírenej asistencie.

Asistenciu zadarmo k PZP ponúka aj online poisťovňa Genertel. V rámci akcie,ktorá platí do18. novembra  ponúka klientom aj 10 eurový poukaz na benzín

Union poisťovňa po novom bude zohľadňovať pri cene poistného PZP aj okres registrácie vozidla. Bratislavčania môžu mať poistenie drahšie kvôli väčšiemu riziku nehodu ako vidiečania.

Wüstenrot poisťovňa zmenila prerozdelenie motorových vozidiel podľa výkonu motora z doterajších šesť na sedem kategórií. Tým sa znížila výška poistného pre isté druhy áut.

Lista Odporucame


Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk