Wüstenrot hlási nárast životného poistenia

 

Wüstenrot poisťovňa zaznamenala ku koncu septembra predpísané poistné za viac ako 45 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 4,6 %. Podpísal sa pod to hlavne rast v oblasti životného poistenia, kde predpis vzrástol o 14,5 % na úroveň 27,9 mil. eur. Nová produkcia v životnom poistení vzrástla o 20 %. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Dlhodobo sa na týchto priaznivých výsledkoch Wüstenrotu v životnom poistení podieľa investičné životné poistenie. Spoločnosť zároveň v posledných mesiacoch inovovala viaceré svoje produkty. "Naším zámerom bolo urobiť tieto produkty ešte flexibilnejšie k potrebám klienta. To sa nám podarilo, preto očakávame, že rastúci trend novej produkcie bude pokračovať aj v závere tohto roka," povedal predseda predstavenstva Wüstenrotu Jozef Adamkov.

Wüstenrot životná poisťovňa pôsobila na Slovensku od roku 1998. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Vyberáme z poistovne.sk

918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023
man-with-glasses-driving

10 najlepších autoservisov za rok 2023

Toto sú najlepšie autoservisy na Slovensku. Poznáte ich?
25.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o 10 najlepších autoservisov za rok 2023
60878

Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Pri rôznych typoch škodových udalostí je potrebné predložiť rôzne typy dokladov. Pozrite si praktický prehľad, aké doklady bude poisťovňa od vás vyžadovať.
22.03.2024 | Katarína Macková
Čítať viac o Aké doklady potrebujem pre poisťovňu pri hlásení poistnej udalosti?

Vyberáme z banky.sk