Úraz detí v tábore si poistíte v rámci cestovného poistenia

POISTOVNE.sk zisťovali aké úrazové poistenie pre deti je najvhodnejšie na dvojtýždňový pobyt v detskom tábore pri jadranskom mori.  

 
Oslovené poisťovne odporúčajú neriešiť úrazové poistenie samostatne, ale zakúpiť si ho ako súčasť cestovnej poistky. Poisťovne síce zarobia viac, ale vy získate komplexnejšiu ochranu svojej ratolesti.
Pri kúpe celého balíka cestovného poistenia sa vyhnete prekvapeniam ako je napríklad to, že poistenie úrazu vám síce pokryje trvalé následky úrazu, hospitalizáciu či smrť úrazom, ale liečebné náklady tam zahrnuté nie sú. 

Allianz-Slovenskej poisťovni si kompletnom balíku cestovného poistenia, nájdete liečebné náklady, úraz, zodpovednosť za škodu či doplnkové asistenčné služby a pripoistiť sa dajú aj stornovacie poplatky, ak by vám dieťa ochorelo ešte doma a do tábora vôbec nešlo.

Poisťovňa Generali Slovensko tiež odporúča kúpiť dieťaťu cestovné poistenie. „V prípade tábora v zahraničí toto poistenie kryje všetky dôležité riziká ako poistenie liečebných nákladov, úrazové poistenie, poistenie pátrania a záchrany, zodpovednosti za škodu, batožiny a ďalšie,“ vysvetľuje Zuzana Hliváková, marketingová riaditeľka Generali. V tejto poisťovni si môžete uzatvoriť pre skupinu detí aj skupinové úrazové poistenie.

Deti majú zvyčajne v poisťovniach zľavnenú cenu na cestovné poistenie. Kým Allianz-SP poskytuje detskú zľavu do 16 roku, potomka v Generali je zľava až do 18- tky. 

Pri bežných športoch by ste si za dieťa nemali nič priplácať, ale ak by malo v tábore robiť rizikové športy ako je vodné lyžovanie,surfing či potápanie cena poistky porastie, lebo si ich musíte osobitne pripoistiť. 

Dva týždne pri mori stoja necelých 13 eur

V Allianz-SP by vás celý balík cestovného poistenia bez rizikovej prirážky a bez poistenia stornovacích poplatkov, na dva týždne v rámci Európy, vyšlo na jedno dieťa 12,60 eur. Ušetriť by ste mohli, ak by ste dojednali poistenie online alebo telefonicky prípadne mali vernostnú zľavu za iné poistky v rámci poisťovne.

V Generali by ste pri dvoch deťoch a balíku Plus zaplatili na štrnásť dní poistenia sumu 26,21 eur (teda 13,10 eur na dieťa) vrátane zliav za počet osôb a obchodnej zľavy. 

Neprehliadnite:

Vyberáme z Poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk