Študenti môžu dostať na cestovnom poistení výrazné zľavy

Ak ste študent a cestujete na letné prázdniny do zahraničia brigádovať, vzdelávať sa či len dovolenkovať môžete dostať zľavu na cestovnom poistení. 


Viaceré poisťovne na Slovensku ponúkajú študentom zľavy na cestovnom poistení. Niektoré lacnejšie poistenie podmieňujú študentskými kartami, iné vekom.

Union poisťovňa ponúka zľavy pre mladých, ale musia mať študentské karty, či iné preukazy vydané združením CKM SYTS ako sú EURO<26, GO<26, ISIC. Tie sú viazané na vek do 26 rokov. Keď máte tieto preukazy, môžete dostať celoročné cestovné poistenie až so 70% zľavou.

Na ilustráciu koľko môžete ušetriť si vezmeme napríklad celoročné poistenie. To bežne stojí okolo 40 až 50 eur podľa rozsahu krytia. Union poistí študenta celoročne v zahraničí ako turistu za 11,20 eur. V prípade, ak ide o poistenca Union zdravotnej poisťovne je to len 6,60 eur. Toto poistenie však platí iba pre prerušované cesty na prvých 45 dní pobytu v zahraničí.

Ak ide študent do zahraničia na celé prázdniny teda na dva mesiace brigádovať napríklad do USA, musel by si k tomu poisteniu prikúpiť krátkodobé cestovné poistenie, ktoré je drahšie. Na mesiac a pol by vám platilo celoročné poistenie a na posledných 15 dní pobytu by ste za krátkodobé poistenie zaplatili od 33,15 eur.

AXA poisťovňa ponúka online cestovné poistenie s 20% zľavou, ktorú môžu využiť aj študenti. Za celoročné študijné poistenie do celého sveta, ktoré platí pri jednom výjazde 90 dní by ste zaplatili 146,40 eur namiesto 183 eur.

Poistenie pri manuálnej brigáde je drahšie

Poistovne.sk zisťovali, koľko by stálo cestovné poistenie pre študenta na dva mesiace, ak by išiel brigádovať do USA.

Cena poistenia by záležala na tom, akú formu brigády by študent mal. Ak by študent počas svojej brigády nepracoval manuálne, v Generali poisťovni by ho toto poistenie vyšlo 97,20 eur. V prípade manuálnej brigády by sa cena najlacnejšieho poistenia vyšplhala až na 223,20 eur.

Podobne rozlišuje medzi manuálnou činnosťou a prácou v kancelárii aj AXA. Ak by ste v USA vykonávali iba administratívnu činnosť, vyšla by vás poistka 179 eur na dva mesiace. Ak by ste brigádovali manuálne, poistka by stála až 219 eur.

Neprehlaidnite:

Štúdijné poistenie je lacnejšie

Ak by ste išli do Veľkej Británie na celé prázdniny na jazykový kurz, v Generali by ste zaplatili za cestovné poistenie 43,20 eur. V AXA by ste za najlacnejšie poistenie na dvojmesačné štúdium zaplatili 70,56 eur po 20% zľave.

Pre študentov stredných a vysokých škôl, ale aj pre osoby do 35 rokov, ktoré vykonávajú v zahraničí prácu au-pair poskytuje Generali špeciálny produkt – Krátkodobé cestovné poistenie pre študijný a au-pair pobyt.

“Tento produkt je cenovo výhodnejší oproti štandardnému cestovnému poisteniu. Napríklad, ak by sa študent rozhodol študovať v rámci Európy toto poistenie by ho stálo od 45 eur za celý 6 mesačný pobyt,” informuje Zuzana Hlivákova, marketingová riaditeľka Generali.
 

Vyberáme z poistovne.sk

UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti
918_nemocnicabory3-redakcia

Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Tieto nemocnice hodnotia pacienti ako najlepšie.
27.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Najlepšie nemocnice na Slovensku za rok 2023

Vyberáme z banky.sk