Poisťovni Ergo kleslo prepísané poistné

 


Ergo životná poisťovňa, ktorá v súčasnosti už vystupuje pod obchodným menom Ergo poisťovňa, dosiahla v minulom roku predpísané poistné v objeme 12,1 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to pokles o 4,6 %. Nová produkcia klesla o 6,8 % na 11,3 mil. eur. Jej vývoj podporilo najmä jednorazovo platené poistné. Spoločnosť vlani vykázala stratu 254 tis. eur. Rok pred tým bola v mínuse 696 tis. eur.

Spoločnosť Ergo úspešne absolvovala proces zlúčenia s jej sesterskou spoločnosťou Victoria-Volksbanken Poisťovňou, ktorá ako nástupnícka spoločnosť od 1. januára 2013 poskytuje svoje služby pod obchodným menom Ergo Poisťovňa. Tento proces začal vo februári 2012. Ako ešte vlani spoločnosť informovala, dokončenie tohto procesu by malo ešte viac posilniť finančnú stabilitu.

Spoločnosť Ergo životná poisťovňa bola do Obchodného registra SR zapísaná v marci 2008, pôvodne ako Teda životná poisťovňa. Materskou spoločnosťou a 100-percentným akcionárom je Ergo Austria International so sídlom v Rakúsku. Poisťovňa zároveň spadá do konsolidácie nemeckej Ergo International. Konečným majoritným akcionárom je Munich Re. Od začiatku roka 2013 funguje na Slovensku Ergo poisťovňa. 

Vyberáme z poistovne.sk

dentist-doing-checkup

Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit

Návšteva zubára sa niektorým Slovákom predraží. Ministerstvo zdravotníctva SR totiž po konzultácii s rezortom financií navrhlo revíziu v benefitoch zdravotných poisťovní. Dotkne sa pritom práve poskytovania zubného benefitu zdravotnými poisťovňami.
15.04.2024
Čítať viac o Návšteva zubára sa predraží, ku koncu apríla sa ruší zubný benefit
Doktor a peniaze-005

Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur

Zdravotné poisťovne uhradili vlani svojim poistencom benefity v celkovej výške 60,8 mil. eur. Najviac z tejto sumy pripadlo na štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, takmer 29 mil. eur, Dôvera minula na benefy viac ako 20 mil. eur a Union necelých 12 mil. eur.
15.04.2024
Čítať viac o Zdravotné poisťovne vlani uhradili poistencom benefity za viac ako 60 mil. eur
redakcia-letisko

Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

UNIQA pripomína, že vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu bezpečnostnú situáciu na celom území Izraela a Palestíny, ktorá vznikla v dôsledku vojnového konfliktu, nie je možné klientom cestujúcim do týchto krajín garantovať zaistenie asistenčných služieb. Z tohoto dôvodu cestovné poistenie pre dane krajiny nie je účinné.
15.04.2024
Čítať viac o Pozor! Cestovné poistenie pre územie Izraela a Palestíny neplatí

Vyberáme z banky.sk