Na cestovnom poistení na celý rok môžete ušetriť

Celoročné nepretržité cestovné poistenie môže byť lacnejšie, ak si dôkladne preskúmate trh a zvolíte si len krajiny, ktoré potrebujete  

 
Ak cestujete často alebo na dlhšie obdobie do zahraničia zíde sa vám celoročné poistenie s prerušovaním pobytu alebo nepretržité poistenie. Kým prvé je relatívne lacné a získate ho v poisťovniach za niekoľko desiatok eur, druhé je drahšie a vyjde vás niekoľko stoviek eur. 

Navyše ho chcú poisťovne zvyčajne zaplatiť jednorázovo a splátky vám neumožnia. Argumentujú tým, že je to poistné na dobu určitú, a preto žiadajú jednorazovú platbu. Jeho cena je výhodnejšia, preto lebo nie je kalkulované dennou sadzbou na všetky 365 dní v roku ako krátkodobé cestovné poistenie. 

POISTOVNE.sk porovnávali celoročné poistenie v niekoľkých poisťovniach na Slovensku a zistili, že pri istých krajinách môžete ušetriť až stovky eur, ak neskočíte na lep prvej poisťovni, kde zájdete, ak sa poistíte online, rodinne či máte v poisťovni aj iné poistenia.

Konkrétne sme sa zamerali na celoročné nepretržité cestovné poistenie v severnej Amerike, teda v USA a Kanade, kde chodia často Slováci pracovať alebo študovať. 

Na trhu najlacnejšie celoročné nepretržité poistenie do Kanady (bez USA) ponúka AXA poisťovňa, kde zaplatíte 304 eur a ak si poistenie uzatvoríte online máte 20% zľavu a poistka vás vyjde vás na 243,20 eur. „Navyše momentálne prebieha do 15.júna 50% zľava na cestovné poistenie, ak si ho klient uzavrie cez maklera,“ dodáva Jana Janičová Tarčáková, hovorkyňa AXA. Makléra nájdete na hociktorej pobočke tejto poisťovne, takže sa tam oplatí zájsť osobne. 

Ceny cestovneho poistenia na celý rok bez prerušenia pobytu
Poisťovňa krajina cena v eurách
AXA Kanada/USA 243,20/826,40
Allianz-Slovenská poisťovňa Kanada a USA 441
Union poisťovňa Kanada a USA 547
Generali poisťovňa Kanada a USA 655,20 


Za USA si priplatíte

Ale pozor, ak by ste chceli poistenie aj na USA, zaplatíte v AXA oveľa viac. Najlacnejšie celoročné poistenie do tejto krajiny poisťovňa ponúka za 1033 eur po online zľave za 826,40 eur. 

Na rozdiel od AXA sú ďalšie poisťovne, ktoré ponúkajú tento druh poistenia (lebo nie všetky ho majú) o dosť drahšie v prípade Kanady ,i keď aj u nich môžete dostať rôzne zľavy. Drahšie sú zrejme preto, lebo Kanadu aj USA ponúkajú v jednom balíčku. USA sú známe svojou drahou zdravotnou starostlivosťou, preto je cena vyššia. 

Allianz-Slovenskej poisťovni sa poistíte na rok strávený v Kanade či USA pri komplet cestovnom poistení v zóne celý svet za 441 eur na osobu a po 10% zľave za online poistenie zaplatíte 396,90 eur. V tejto poisťovni môžete dostaťaj ďalšiu zľavu niekoľko percent ( 5-10%) aj vtedy, ak u nej mate iný druh poistenia napríklad životné či havarijné. 

Union poisťovni by vás najlacnejšie cestovné poistenie na rok bez prerušenia vyšlo do Kanady aj USA rovnako na 547 eur, ak by ste mali študentskú kartu zaplatíte iba 365 eur. Ak by ste boli aj poistencom Union zdravotnej poisťovni môžete mať ďalšiu niekoľko percentnú zľavu. 

Generali by vás krátkodobé (nepretržité) poistenie na celý rok vyšlo až na 655,20 eur pre celý svet. Ak by ste išli na rok do severnej Ameriky študovať alebo ako au-pair dostane výraznú zľavu na 266 eur.  Pri základnom balíku by ste mohli dostať aj obchodnú zľavu na 591,30 eur na osobu a rok. Ak by na zmluve boli poistené dve osoby, poistné by kleslo na  473eur na osobu a rok.

„Pri uzatvorení cestovného poistenia môže klient získať zľavu aj za počet poistených osôb. Pri osobnom dojednaní poistenia s niektorým z našich spolupracovníkov je možné individuálne priznať aj iné druhy zliav,” dodáva Zuzana Hliváková, marketingová riaditeľka Generali. 

Neprehliadnite:

Vyberáme z Poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk