Dôvera nie je na predaj

 

Investičná skupina Penta dementovala medializované informácie, podľa ktorých je pripravená predať svoj vlastnícky podiel v zdravotnej poisťovni Dôvera. Ako zdôraznila hovorkyňa Penty Lea Krčmáriková, Dôvera nie je na predaj a spoločnosť nevedie žiadne rokovania na túto tému ako so štátnym, tak ani so žiadnym privátnym potenciálnym záujemcom. "Zámerom Penty je dlhodobé pôsobenie v sektore verejného zdravotného poistenia, a preto predaj zdravotnej poisťovne Dôvera neplánujeme. S výsledkami zdravotnej poisťovne sme spokojní a plánujeme ju ďalej rozvíjať," uviedla Krčmáriková. Ako pokračovala, spoločnosť sa nebude vyjadrovať k akýmkoľvek špekuláciám, ktoré sa týkajú aktuálnej trhovej hodnoty Dôvery. "V situácii, kedy vláda SR otvorene deklaruje zámer vyvlastniť súkromné zdravotné poisťovne, sa aj vzhľadom na možné súdne spory, nebudeme k hodnote ZP Dôvera nijako vyjadrovať," dodala Krčmáriková.

Informácie o ochote Penty vzdať sa svojej zdravotnej poisťovne priniesol denník Hospodárske noviny (HN). Spoločnosť podľa HN mení postoj k odpredaju zdravotnej poisťovne Dôvera. Denník o tom informuje vo svojom štvrtkovom vydaní na titulnej stránke. Podľa HN, ktoré vychádzajú z dobre informovaného zdroja z prostredia spoločnosti, slovenská vláda, ktorá zavádza jednu štátnu zdravotnú poisťovňu by mohla Dôveru dostať za 400 až 450 mil. eur. "V žiadnom prípade sa nebudem vyjadrovať k vysnívaným sumám niekoho. Toto má byť predmetom znaleckých posudkov,“ uviedol pre denník minister financií Peter Kažimír.

To, či je suma Penty za Dôveru adekvátna, nechcel komentovať pre HN ani analytik INEKO Dušan Zachar, uviedol len to, že za 400 mil. eur by sa mohlo postaviť 13 nových nemocníc. Partner Penty Eduard Maták sa denníku k spomínanej predajnej cene Dôvery nechcel vyjadriť. "Vzhľadom na citlivosť informácií to nebudem komentovať,“ povedal pre HN Maták.

Ako noviny ďalej informujú Achmea, vlastník druhej súkromnej zdravotnej poisťovne Union, s Pentou o spoločnom postupe proti plánom slovenskej vlády nerokuje. Achmea vraj nemá cenu, za ktorú by bola ochotná sa zo slovenského trhu stiahnuť.

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk