Wüstenrot poisťovňa zaznamenala nárast poistného

 

Wüstenrot poisťovňa dosiahla v prvom kvartáli tohto roka predpísané poistné 15,25 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to podľa vyjadrení spoločnosti nárast o 4 %. Predpis v životnom poistení narástol o takmer 17 % na 9,26 mil. eur, zatiaľ čo v neživotnom poistení to bol pokles o 11,7 % na 5,99 mil. eur.

Nová produkcia podľa firmy prekonala minuloročné výsledky v oboch oblastiach poistenia. V životnom poistení vzrástla o viac ako 51 % a v neživotnom poistení o viac ako 4 %. Celková nová produkcia tak vzrástla takmer o 35 %. Motorom nárastu predpísaného poistného v životnom poistení je podľa vyjadrení spoločnosti naďalej investičné životné poistenie.

Zisk poisťovne medziročne poklesol o 27,5 % na 333 tis. eur. "Nastúpené tempo rastu plánujeme naďalej zvyšovať. Naším cieľom pre najbližšie obdobie je zvýšiť počet klientov neživotného poistenia. Pokračujeme v inováciách produktového portfólia a naďalej prehlbujeme synergie medzi poisťovňou a sesterskou stavebnou sporiteľňou," povedal predseda predstavenstva Wüstenrot poisťovne a Wüstenrot stavebnej sporiteľne Jozef Adamkov.

Wüstenrot životná poisťovňa pôsobila na Slovensku od roku 1998. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia. 

Vyberáme z poistovne.sk

IMG_2905-R

Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur

Zdravotná poisťovňa Dôvera uzavrela minulý rok so ziskom 19,95 mil. eur. Poisťovňa z tejto sumy presunie 3,99 mil. eur do rezervného fondu, zvyšok poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.
28.03.2024
Čítať viac o Zdravotná poisťovňa Dôvera dosiahla vlani zisk takmer 20 mil. eur
UNIZA_SF_1080x1080

Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Až 3x vyšší dopyt po absolventoch a 100%-ná zamestnanosť. Strojnícka fakulta UNIZA je miestom, kde sa formuje nasledujúca generácia moderných inžinierov, ktorí menia svet. Ak hľadáš životnú istotu, prelomové študijné odbory a technologických lídrov na slovenskom trhu - je to tvoja jasná voľba.
28.03.2024
Čítať viac o Kam na výšku? Najžiadanejší vysokoškolský odbor na trhu práce môžeš študovať aj na Slovensku!

Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Aj keď tretina Slovákov Veľkú noc neoslavuje, počas Veľkej noci sa poisťovne stretávajú s nezvyčajnými poistnými udalosťami. Prinášame vám výber tých najlepších.
28.03.2024 | redakčne upravené
Čítať viac o Cez Veľkú noc sa stali kuriózne poistné udalosti

Vyberáme z banky.sk